Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stedelijk Sportstadion
United laat eerste zege in 2007 ontglippen
Niels Hendriks

Het wil maar niet lukken voor KVSK United dit seizoen. Zaterdagavond stond het tegen Eupen na 89 minuten nog verdiend met 1-0 op voorsprong. Maar El Abbadi besliste anders over het lot van de onfortuinlijke Limburgers met een erg late gelijkmaker.

Het openingskwartier was voor de thuisploeg, echter zonder kansen te creëren. Toch was de eerste kans voor Eupen via een schot van Brüls waarmee Boyen de nodige moeite had. Op de eerste kans van United was het wachten tot de 22ste minuut, maar het was meteen een dot van een kans. Pereira mocht alleen op doel afgaan, maar besloot naast doel. Even later was de thuisploeg opnieuw dichtbij de openingstreffer, maar aan de tweede paal werd er maar net naast gekopt. Ook Eupen was op het halfuur dichtbij een doelpunt, maar El Abbadi geraakte niet voorbij thuisdoelman Boyen.

Aan de rust werd de jonge Plessers vervangen door Robin Peeters. In deze tweede helft kregen beide ploeg nog enkele kansjes, maar veel viel er niet te beleven. Tot Marcos Pereira in de 70ste minuut zijn man mooi uitkapte in de baklijn en de bal naast doelman Wins tegen de netten trapte. Het eerste doelpunt van United in vijf wedstrijden. Eupen kwam tegen het einde van de partij nog wel opzetten, maar zonder echte kansen af te dwingen. De groen-witten leken op weg naar hun eerste zege in 2007 tot El Abbadi in de 90ste minuut de bal aan de tweede paal binnen duwde. Deze vond het nodig om de getergde thuissupporters, die hun ploeg weer 90 minuten lang steunden, zonder aanleiding nog te gaan provoceren. Ode Thompson kreeg in de toegevoegde tijd alsnog de kans om zijn ploeg de zege te schenken toen de Eupense verdediging een lang bal verkeerd inschatte. Maar de spits besloot net naast de rechter doelstaak, pech voor United.

Opnieuw geen zege voor United dat een erg zware klap te verduren krijgt. Het valt af te wachten of de ploeg deze opdoffer nog te boven komt. De week rust komt allesinds op het goede moment zodat coach Haagdoren de nodige tijd heeft om de ploeg klaar te stomen voor de levenbelangrijke uitmatch bij Dessel.