Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Burgemeester Van de Wiele Stadion
Deinze thuis zwaar onderuit tegen Tubize
Bart Hermans

SK Deinze heeft zaterdagavond met 0-4 verloren van Tubize. De doelpunten van de bezoekers waren van Habibou, Lusala-Mvemba,Lambot en Vandamme.

De thuisploeg kon bij winst opklimmen naar de vierde plaats in het klassement want Kortrijk moest pas op zondag aantreden. De thuisploeg kwam dicht bij het openingsdoelpunt maar na een vrije trap van Hermans konden zowel Masureel als Thoma net niet bij de voorzet om de bal erin te koppen. Aan de overkant lukt het de bezoekers wel. Op aangeven van Oris kon Habib Habibou doelman Sven Dobbelaere verschalken en zo de 0-1 op de bordjes zetten. Feest bij de bezoekers uit Tubize die niet hun traditionele Geel-Rode uitrusting maar een Wit-Roze uitrusting aanhadden. Deinze probeerde dan wel maar Tubize ving hen gemakkelijk op en counterde gevat. Joachim Munuga benutte bijna zo een counter maar zijn bal ging net naast. Voor de thuisploeg probeerde Bob Cousin het eens van ver maar hij kon de bezoekende doelman niet verassen. Na een overtreding van Hermans kreeg Tubize een vrije trap. Ozer nam deze vrije trap en zorgde zo wederom voor de assist, Fabrice Lusala-Mvemba kopte binnen. En nog was het niet gedaan voor Deinze, nu was het Habibou die een vrije schop nam en Benjamin Lambot trapte laag overhoeks binnen. De eerste helft was net halverwege en de jongens van Laverge stonden al 0-3 achter. Coulibaly kopte na een corner nog over maar verder kwam de thuisploeg niet meer. Ze verloren wel Masureel met tweemaal geel en dus rood. Eerst kreeg hij voor protest geel en even later ging hij nogal zwaar door op een speler van Tubize waardoor hij zijn tweede gele karton van de avond zag en mocht inpakken. Beide ploegen gingen dan ook rusten bij een 0-3 stand.

Trainer Laverge stelde zijn ploeg tijdens de rust wat bij en bracht Aurélien Lecaillier en Kim Van Brabander in. In het begin van de tweede helft leek het erop dat Deinze toch nog iets ging terug doen maar een vrije trap die via een bezoekend hoofd richting doel ging, werd door doelman Wauthy gered. Tubize bleef echter mede dankzij de ruime voorsprong de match controleren en prikte soms gevat tegen. Op het uur had invaller Van Brabander de kans om er 1-3 van te maken maar hij trapte onbegrijpelijk over een leeg doel. Ook aan de overkant waren er kansen maar zowel Habibou als Mununga konden de score niet uitdiepen. Bij Deinze raakten de spelers meer en meer gefrustreerd en kookten de potjes soms over. Bob Cousin, die in de eerste helft al geel had gekregen, mocht een tiental minuten voor het einde opkrassen na zijn tweede gele kaart. Deinze kwam zo met negen tegen elf te staan. Een paar minuten later werd de afstraffing helemaal compleet, Arena kon doorgaan op rechts en zijn voorzet werd door Alexandre Vandamme afgewerkt. Hermans redde nog bijna de eer maar zijn vrije trap belandde op de paal.

Deinze verliest zo met 0-4 cijfers van Tubize. In de heenronde waren ze thuis bijna ongenaakbaar maar na het verassende thuisverlies tegen Waregem en deze zware thuisnederlaag blijft er van die thuisreputatie niet veel meer over. Kortrijk en KV Mechelen wonnen wel hun wedstrijden en lopen verder weg zodat Deinze ook niet meer lijkt mee te doen in de strijd voor de eindronde.