Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stade Yvan Georges
Virton wint van Dessel Sport
Bart Hermans

Virton heeft zaterdagavond met 2-0 gewonnen van Dessel Sport. De doelpunten waren van Hareau en Callicchio.

Virton kon geen beroep doen op de geschorsten Belhocine en Bendaha en zag ook nog Gbarssin op het allerlaatste moment geblesseerd uitvallen. De studieronde duurde lang in deze wedstrijd en het was dan ook wachten tot halverwege de eerste helft voor de eerste goeie kans van de wedstrijd. De bezoekende doelman Van Hoof moest zijn kunnen tonen op een schot van Rogério. Op het halfuur liet Hareau op aangeven van Callichio een niet te missen kans liggen. Vlak daarna was het wel raak. Het was Hareau die scoorde en zo zijn eerdere misser recht zette. Dessel, dat tot dan toe nog niet veel in de pap te brokken had, reageerde meteen via Christina maar deze kon de kans niet afwerken. Net na de rust konden de Kempenaars de boeken helemaal sluiten toen Callichio na een hoekschop er 2-0 van maakte.

Virton pakt zo de drie punten en nestelt zich naast Tienen op de negende plaats. Voor Dessel blijft het strijden tegen de degradatie. Ze staan nog vijf punten voor op de derde laatste KVSK United, dat niet verder kwam dan een 1-1 tegen Eupen. Hamme, vijftiende in de stand, kan nog wel over Dessel springen als het volgende week thuis wint van Dender. Die wedstrijd vond normaal dit weekeinde plaats, maar is verzet naar volgende week.