Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Lorzestadion
Brilscore in Kempens degradatieduel
Niels Hendriks

In het razend belangrijke degradatieduel hebben Dessel Sport en KVSK United 0-0 gelijkgespeeld in een erg zwakke partij. Beide ploegen schieten hier weinig mee op, vooral voor United ziet er nu wel erg slecht uit.

Bij KVSK United vandaag geen Haagdoren, Boyen en De Condé wegens blessure of ziekte. Harald Pinxten maakte zijn wederoptreden na een maandenlange revalidatie na zijn knieblessure. Na een zwak schot van Pereira was de eerste echte kans voor de thuisploeg toen Camara zijn schot maar net naast het doel van Lauwerys ging. Na een zwak openingskwartier kwam er geen verbetering in het spel. Beide ploegen blonken in deze eerste helft vooral uit in slechte passes en veel balverlies.

Ook na rust kwam er geen verbetering. Het eerste noemenswaardige feit is de rode kaart voor Camara. De Guinees maakte op het uur een slaande beweging naar Luyten en werd hiervoor uitgesloten. Ondanks de numerieke minderheid waren de beste kansen nog voor de thuisploeg. Eerst ging een schot van Grozdanic net naast en tien minuten voor tijd moest de bezoekende doelman uitpakken met een goede redding op een hard schot van diezelfde Grozdanic. KVSK United bracht er niets van terecht en de enige mogelijkheid kwam er enkele minuten voor tijd via Thompson die na een corner op goalie Van Hoof trapte.

Dit 0-0 gelijkspel was de enige juiste uitslag voor dit zwakke degradatieduel, al had Dessel de beste kansen. KVSK United moest deze partij tegen een rechtstreekse kandidaat winnen, maar de Noord-Limburgers brachten er 90 minuten lang niets van terecht. We zagen vandaag een ploeg die het niet in zich heeft om deze scheve situatie nog recht te trekken en United lijkt dus op weg naar derde klasse.