Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Diaz Arena
Mechelen profiteert niet
kenny verhaeghe

Zondagnamiddag stond in het Albertpark de wedstrijd tussen KV Oostende en KV Mechelen op het programma. Als het won kon malinwa profiteren van het puntenverlies van concurrenten Kortrijk en Antwerp. Maar Mechelen kon nooit tonen dat ze sterker waren dan KVO en geraakte niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De trainerswissel bij KV Oostende heeft totnutoe nog geen vruchten afgeworpen. De nieuwe coach verloor vorige speeldag nog met 5-0 bij KV Kortrijk en toonde geen blijk van overtuiging.
Ook nu kwamen de kustjongens al vroeg op achterstand. Op aangeven van Abdul iddi kon Bjorn Vleminckx al vroeg de bal in de netten koppen. Een zwak en lam spelend KV Oostende kon niets waarmaken en pas na een kwartier wedstrijd kon KVO voor doelgevaar zorgen,  Stassin met een vrije trap vanop dertig meter maar de bal streelt de kruising. Halfweg de eerste helft kwam KV Oostende dan toch even in de wedstrijd en een voorzet van Meyssen belandde bij Sakanoko maar de spits kraakt zijn schot. Opnieuw KV Oostende met terug een vrije trap die door Dekeyzer op doel word getrapt, Stassin zet er alsnog zijn voet tegen en de bal verdwijnt in doel. 1-1. KV Mechelen kon terug op zoek gaan naar de drie punten en deed dat met een kopbal van Mellemans die naast gaat. Kvo kreeg net voor rusten nog ene goede kans maar Sakanoko schoot de bal over het doel. We gaan rusten met een 1 voor KV Oostende en een 1 voor KV Mechelen. Ruststand 1-1.

In de tweede helft kwam een agressief KVO op de mat. Al na enkele minuten schoot Amond op doel en in de herneming had Meyssen een lob in de schoen maar die verdween over de goal. Beide teams zorgen voor een aangename tweede helft en Sakanoko had een leuk plan in het hoofd. Op een vrije trap van alweer Meysen kopte hij de bal voor doel maar niemand was gevolgd. Het gaat nu goed op en neer. Aan de overkant stuurt Van Goethem Crabeels diep maar die besloot in het zijnet. Deze match kon best vergeleken worden met een echte cupmatch en na een uur wedstrijd trok Ver Eecke rood voor Iddi. Na twee zware overtredingen in evenveel minuten mocht Abdul Iddi vroegtijdig de douche in. Wat volgt is een logisch spelbeeld, KVO duwt het gaspedaal in en KVM loert op de dodelijke counter. Dat leverde geen echte kansen af en d ematch ging van matig naar zwak. Tien minuten voor affluiten kreeg ook Wallaeys zijn rode kaart onder de neus geschoven. Beide teams nu met tien man en dit beloofde een spannend einde te worden. Maar jammer genoeg worden we teleurgesteld en zijn er voor beide teams geen grote kansen meer waardoor de wedstrijd op 1-1 eindigt. Een slechte zaak voor de malinezen die een goede zaak konden doen door het verlies van KVK  en RAFC.