kvmKV Mechelen
kvkKV Kortrijk
1-0
Datum: 07/04/2007 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen neemt optie op eindronde
Bart Hermans
| 0 reacties
KV Mechelen neemt optie op eindronde
Foto: © SC

KV Mechelen heeft zaterdagavond met 1-0 gewonnen van KV Kortrijk. Het doelpunt werd gescoord door Jonas Ivens.
 
Bij KV Mechelen stond Werner terug onder de lat omdat Kevin Kempeneer ziek was. De bezoekers uit Kortrijk hadden veel moeite om een elftal op de been te krijgen door de gekende schorsingen en kwetsuren, op de bank zaten er dan ook jeugdspelers.
 
Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Kortrijkse kant. Een vrije trap vanop rechts werd scherp voor doel gegeven maar gelukkig voor de thuisploeg kon een attente Werner de bal wegboksen. De reactie van KV Mechelen kwam rond het kwartier, Charaï kreeg een voorzet vanop links en schoot in één tijd naast doel. De volgende actie was wel raak. Van Zundert kon Ivens bereiken die met een kopbal van net binnen de zestien keeper Mollez verschalkte. De geelroden kwamen zo 1-0 voor. De volgende kans was ook voor de thuisploeg en kwam er na een hoekschop, Vleminckx kopte de bal net naast. Aan de overkant antwoordde Kortrijk via Jarakovic maar zijn poging werd gemakkelijk gepakt door Werner. Rond het half uur kwam Kortrijk meer en meer opzetten en probeerde het vanop afstand via Landu-Tubi maar dat schot ging hoog over. Even later kreeg Timmermans de kans om de bezoekers op gelijke hoogte te brengen, hij kon alleen doorgaan en probeerde Werner te lobben maar de Mechelse doelman kon de bal uit de lucht plukken. Ook Mechelen was voor de rust nog eens gevaarlijk met een mooi opgezette tegenaanval van Kielo-Lezi en Dunkovic,die laatste kon doorgaan maar Mollez kon de bal in corner tikken. Beide ploegen gingen rusten bij een 1-0 stand.
 
Het eerste gevaar na de pauze kwam van Kortrijk, Landu-Tubi draaide zich mooi vrij richting doel maar Werner was wederom attent en dook gepast in de voeten van de spits. Het antwoord van KVM kwam er via Pieter Crabeels die mooi kon doorgaan en de bal in de loop van Charaï kon spelen. De voorzet van Charaï belandde bij Kielo-Lezi die op doel kon koppen maar Mollez kon de bal naast tippen. De fase werd wel afgevlagd wegens buitenspel maar het was wel een mooie actie. De wedstrijd ging goed op en neer. Vleminckx was heel dicht bij de 2-0 toen hij alleen kon doorgaan maar een goed keepende Mollez kon er net nog met zijn been bij. Mechelen nam het heft nu meer en meer in eigen handen. De ingevallen Van Goethem kon na een mooie collectieve actie van ver aanleggen maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Het bleef toch oppassen voor de Maneblussers want een heel beweeglijke Landu-Tubi maakte het de Mechelse verdedigers niet gemakkelijk. Iets voor het half uur in de tweede helft was de thuisploeg weer via Vleminckx gevaarlijk. Hij kon vrij inkoppen na een voorzet vanop rechts maar Mollez kon gemakkelijk redden. Vlak voor affluiten kreeg Charaï de kans om het pleit definitief in het voordeel van KVM te beslechten. Hij kon alleen op Mollez afgaan maar zijn schot ging net over het doel. Het bleef zo spannend tot de laatste minuut in deze wedstrijd.
 
KV Mechelen doet zo een uitstekende zaak voor de eindronde. Het plaatst Kortrijk zo op zes punten voor die belangrijke derde plaats. 
 
 

Vooraf