Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Antwerp houdt United op gelijkspel
Steurbaut Kersten

KVSK United is er niet in geslaagd om optimaal te profiteren van het puntenverlies van Lierse. De ploeg van Franky Van der Elst raakte niet verder dan een gelijkspel tegen Antwerp.

In een matige eerste helft waren de beste kansen voor de thuisploeg, maar Vincent Van Trier redde knap op een poging van Wouter Scheelen. Ook Jeroen Ketting slaagde er niet in om de Antwerpse doelman te verschalken.

In de tweede helft was het dan toch raak voor United. Een vrije trap belandde via Christophe Delande tegen de dwarslat, Guy Dufour mocht de rebound volledig vrij tegen de netten koppen.

Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van zijn voorsprong. Een strakke voorzet van Kevin Baert belandde voor de voeten van Tibor Tisza. De Hongaarse aanvaller trapte met een gekruist schot zijn veertiende van het seizoen binnen: 1-1.

Beide ploegen kregen nog één grote kans om de drie punten te pakken. Een kopbal van Ketting strandde op de dwarsligger. Kevin Oris slaagde er van dichtbij niet in om de bal tegen de touwen te jagen.

United loopt één punt uit op Lierse, maar kan vanavond Eupen naast zich krijgen. Antwerp blijft na zijn dertiende gelijkspel in de middenmoot hangen. Voor United was het het eerste puntenverlies in acht thuiswedstrijden.