Speeldag: Speeldag 28
Stadion: King Power at Den Dreef
OHL klopt Waasland
Giel Vermeulen

OH Leuven heeft de 28ste speeldag zondagavond met succes afgesloten. OHL verloor vorige week nog met een zware nederlaag van Dender en kon dit zondagavond rechtzetten. Dat deden de Leuvenaars door hun supporters thuis een 3-1 eindstand te bezorgen. Kristof Arijs nam de eerste en tevens laatste goal van RS Waasland voor zijn rekening. Nils Schouterden zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker en Kevin Janssens kon nog eens twee keer scoren in een spannende maar gelijkopgaande match. De Leuvenaars hebben het gemis van Toni Brogno en Bjorn Ruytinx dus goed kunnen opvangen

OH Leuven zette de eerste 25 minuten goed druk en voorkwam zo dat Waasland goed kon voetballen. Een eerste schot op doel kwam er van Kevin Serville van op 30 meter halverwege de eerste helft. RSW doelman Tom Hofman kon de bal met veel moeite pakken. De eerste helft draaide vooral om duels, en het was wachten tot de 40ste minuut op de eerste kans, Samuel Greven schermde de bal slecht af waardoor Waasland de bal kon veroveren. Er volgde een voorzet naar Kristof Arijs die zo alleen voor doel kwam, hij had de bal maar binnen te tikken. Leuven probeerde nog maar kon geen kansen meer afdwingen. OHL ging de rust in met een 1-0 achterstand.

Na de rust zagen we een veel boeiendere tweede helft met een OHL dat echt wilde winnen. In het eerste kwartier kon Janssens goed vanop rechts voorzetten en de bal voor Schouterden brengen, die beheerst de gelijkmaker binnen legde. Van dan af ging het OH Leuven voor de wind. OHL nam meer het initiatief en werd daarvoor beloond nadat Samuel Remy een vrije trap op Janssens zijn hoofd schilderde, die staalhard binnenkopte, 2-1. Waasland wou reageren maar het raakte niet verder dan wat scrimages voor doel. In de laatste minuut legde Janssens, na een mislukte poging van Giovanni Fedorow, de 3-1 eindstand vast.

OH Leuven rukt zo op naar de 5de plaats in het klassement en maakt zo nog aanspraak op de eindronde.