eupEupen
ohlOH Leuven
Datum: 14/04/2007 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Kehrweg Stadion
OH Leuven en AS Eupen spelen 0-0 gelijk
Giel Vermeulen
| 0 reacties
OH Leuven en AS Eupen spelen 0-0 gelijk
Foto: © SC

Zaterdagavond speelde OH Leuven tegen AS Eupen in het Kehrwegstadion. Eupen was over de hele match de sterkere ploeg. Eupen kwam er vooral in de eerste helft beter uit met meer gevaar voor het Leuvense doel. OHL deed het tij na de rust wat keren en kon er enkele mooie doelkansen uithalen, maar zonder afwerking. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een gelijke stand zonder doelpunten.

De eerste 15 minuten waren helemaal van Eupen, Leuven kwam nauwelijks aan de bal. Een grote kans voor Eupen kwam er in het tweede kwartier als Rachid Farssi op doel schoot maar Thierry Berghmans kon redden. Enkele minuten later kwam dan ook de eerste kans voor OHL via een fout op Tail Schoonjans, een vrije trap van Samuel Remy daarop ging naast. Na nog een mislukte doelpoging van Schoonjans, kwam een afgeweken bal van Kevin Serville bij Nils Schouterden terecht die vervolgens te lang talmde en zo zijn derde goal op drie matchen niet kon verzilveren. Een corner van Yve Thijs zorgde in de laatste minuten van de eerste helft nog voor gevaar bij OHL, maar de netten bleven bij beide ploegen nog tot aan de rust schoon.

Veel kansen voor OH Leuven waren er na de rust. Al in de eerste minuut van de tweede helft bracht een voorzet van Kevin Janssens Schouterden voor doel, maar doelman Koen Wins kon de bal pakken. Via Samuel Greven kwam er even later een corner maar de bal ging over. Ook Eupen schoot -weer met Farssi- via een hoekschop de bal naast. Najib EL Abbadi (ex-OHL) maakte de beste kans voor Eupen maar schoot ook naast. Een tweede grote kans voor OHL kwam er met weer een voorzet van Jannsens naar Schouterden, die weer niet kon omzetten. Een schot van Eupen werd even later ook weer gevangen door Berghmans. Zo ging het voor beide ploegen in de tweede helft nog even door. Hoewel OHL er met de doelkansen beter uitkwam bleef Eupen wel de krachtigste ploeg. In de laatste 15 minuten mistte Janssens het doel op een haar, maar de bal was buitenspel. Kort voor het einde kon de ingevallen Giovanni Fedorow nog iets proberen voor OHL maar ook hij kon niet scoren.

In het klassement blijven OHL en Eupen hun 5de en 6de plaats behouden. Deinze kon niet winnen dit weekend en sprong zo ook niet over beide ploegen.

Scheidsrechter Guy Stas zwaaide deze wedstrijd snel met geel. Voor Remy, Schouterden en Schoonjans heeft dit nog geen gevolgen. Maar nu zal, na Bjorn Ruytinx en Toni Brogno, ook Samuel Greven er volgende week tegen Dessel niet bij zijn. Het zicht op de eindronde wordt hierdoor steeds troebeler. Voor OHL wordt het knokken. Bij Eupen viel er een keer geel voor Thijs.