Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk zonder glans over rode lantaarn
Giovanny Saelens

Alles kan nog in tweede klasse. De strijd om de titel en het derde eindrondeticket is nog volop aan de gang. KV Kortrijk is mathematisch nog niet uitgeteld voor de titel, maar de kans dat het die pakt is zeer klein. De eindronde is dus nog de enige manier om over te gaan naar eerste klasse. Om in die eindronde te geraken moet Kortrijk de derde periode winnen of derde/vierde eindigen op voorwaarde dat KV Mechelen/Antwerp/Dender de derde periode pakt. Alle driepunters zijn nu dus zeker welkom en broodnodig.

Zaterdagavond trad het aan tegen SK Ronse, de rode lantaarn in tweede klasse. Het werd allesbehalve een gemakkelijke wedstrijd voor de West-Vlamingen. In de eerste helft kwam het op achterstand, maar na de pauze was het de betere ploeg en kon het de achterstand ombuigen.
Na twintig minuten zagen we de eerste kans. Peres trapte een vrije trap over het Kortrijkse doel. Aan de overkant ging een volley van Vermast net naast. De wedstrijd was redelijk gelijkopgaand maar de bezoekers vormden de gevaarlijkste ploeg. Fereirra-Lino trapte op de lat en even later verdween een afstandsschot via Mollez in corner. Die werd overgekopt door Buyssens. Het zat er dus aan te komen en na 37 minuten spelen was het dan ook zover voor SK Ronse. Synaeghel trapte de bal onder Mollez door en het stond 0-1, meteen ook de ruststand.

De tweede helft begon beter voor KVK. Ronse kwam nauwelijks nog in het stuk voor. Na twee minuten al ging een vrije trap van Makhloufi net naast. Even later trapte Nong in het zijnet. Wanneer Chen werd neergehaald in de zestien, kwam er een strafschop voor KV Kortrijk. De Fransman Makhloufi maakte er simpel 1-1 van.
Timmermans kreeg ook een mooie kans in de 60ste minuut, maar hij trapte van dichtbij naast. Met nog een kwartier te spelen kon Aloys Nong net niet bij een voorzet van Timmermans. Het was hoog tijd om de beslissing te brengen, dacht Landu Tubi. De ingevallen Congolees zette zich door op snelheid en vanuit een scherpe hoek trapte hij de winning goal tegen de netten. Jarakovic kreeg nog enkele kansjes, maar het bleef bij 2-1.

SK Ronse kon KV Kortrijk goed onder druk zetten, voornamelijk in de eerste helft. Na een één op zes voor roodwit werd er eindelijk nog eens gewonnen. Volgende week moet Kortrijk naar Virton. Ronse neemt het dan thuis op tegen KV Mechelen.