Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Bosuil
Antwerp zet zijn ambities in de verf
Joeri De Ren

Tubeke versierde de eerste kans van de match. De thuisploeg diende na enkele minuten de bal van de lijn te keren na een schot op doel vanuit de kluts. Hierna kwam Antwerp in zijn ritme en domineerde de ploeg het spel ruimschoots. Het leverde binnen het eerste kwartier nog kansen op. Eerst was er een betwiste tussenkomst op Campbell binnen de 16-meter en kort daarna vergat Olguin het af te maken, wanner hij oog in oog met de doelman kwam te staan na een subliem balletje van Campbell. Diezelfde Olguin kopte op het kwartier een cross van Hilton over en nog even later lag hij mee aan de basis van het eerste doelpunt. Hij werd door Campbell vrij gespeeld en nog net getackeld door Bonny. Het leer kwam echter in de voeten van Campbell die goed volgde en geen moment aarzelde. Hij plaatste het leer onder de keeper in doel. Halfweg de eerste helft zag Olguin om duistere redenen een fraai kopbaldoelpunt afgekeurd. Tomsin kreeg de kans op de 2-0, maar zijn punter ging over. Met nog vijf minuten te gaan kon Tomsin dan toch nog scoren nadat Olguin een bal ongecontroleerd in het strafschopgebied trapte. Kort voor het fluitsignaal kreeg Diawara voor de tweede keer geel.

Antwerp leek de enige ploeg op het veld en met 11 tegen 10 verwachtte niemand dat dit veranderen zou in de tweede helft. Het begon alvast optimaal toen na vijf minuten reeds Mamam een cross tussen twee verdedigers en in de voet van Olguin mikte. De Argentijn controleerde en pegelde snoeihard in doel. Antwerp liet Tubeke nu wat los en de aandacht deemsterde even weg. Ristovic bleef echter de ganse helft bij de pinken en kwam er enkele keren goed uit. Jansen en Mamam konden halfweg de tweede helft de score verder opdrijven, maar hun samenspel duurde te lang en het leer ging uiteindelijk over doel. De laatste kans was voor Campbell die het leer op hoekschop goed naar de grond mikte. De Matos pakte echter.

Door het gelijkspel van Dender komt Antwerp alvast mee aan de leiding van het klassement. De Bosuil ontdekte na Martin vorig jaar ook dit jaar reeds een Engelse held : Frazer Campbell. De jonge spits scoort niet alleen veel, hij werkt ook keihard en deelt uit, bedient, beloopt... Zoals Antwerp vandaag speelde zijn ze zeker kandidaat voor de titel.