Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Guldensporenstadion
Eerste zege voor KV Kortrijk
Giovanny Saelens

KV Kortrijk heeft zijn eerste zege van het seizoen geboekt tegen RS Waasland. De jonge Nicolas Gezelle zorgde voor beide Kortrijkse doelpunten. Sels maakte de goal voor Waasland.

Kortrijk begon het gretigst aan de partij. Landu Tubi mocht al in de eerste minuut op doel af, maar hij trapte in het zijnet. Na 8 minuten had Gezelle de kans op de openingstreffer. Hij zag zijn afstandsschot tegen de paal gaan. De eerste kans voor RS Waasland ging naast. Na slecht verdedigend werk kreeg Kortrijk het deksel op de neus in de 17e minuut. Werry Sels kon de bal voorbij Vandoorne tikken: 0-1.
Nicolas Gezelle bleef niet bij de pakken zitten en zes minuten later kwam hij opzetten vanop links. Hij kapte zich vrij zodat de bal voor zijn rechtervoet kwam te liggen en werkte af: 1-1.  Kortrijk werd weer dominant en bleef kansen creëren. Een vrije trap van Makhloufi werd door Hofman uit doel gehouden. Ook Provoost lukte het scoren niet, hij trapte naast. In de 35ste minuut had ook Calvo een kans. Zijn volley ging op Hofman. Uiteindelijk kwam de verdiende 2-1 er dan toch. Opnieuw was Gezelle de doelpuntenmaker met een volley van links. De laatste kans van de eerste helft was voor Waasland, maar Vandoorne hield de bal uit doel. De ruststand was 2-1.

De tweede helft had heel wat minder te bieden dan de eerste. Een vrije trap werd door Vandoorne uit doel gehouden. Kortrijk bleef de betere ploeg met de betere kansen. Een vrije trap van Makhloufi in de 54ste minuut werd door de keeper gepakt. En een minuut later had rechtsback Xavier Chen een kans. Zijn schot ging over. Een grote kans voor Vervaeke in de 66ste minuut, maar hij trapte op Hofman. Ook de rebound van Landu Tubi ging op de doelman.
Waasland kon enkel nog dreigen met een schot dat naast ging. Kortrijk kreeg nog twee kansen. De ingevallen Jarakovic mocht alleen op doel af, maar Hofman hield de bal uit doel. In de 85ste minuut pakte Hofman uit met een supersave, toen ook Landu Tubi alleen op doel mocht afgaan.

Kortrijk pakt dus de drie punten en behaalt zo de eerste overwinning van het nieuwe seizoen. Het staat nu op een gedeelde vierde plaats. RS Waasland heeft 1 op 9 en staat samen met Deinze achteraan.
KVK moet volgende week naar Dender, dat verassend bovenaan staat met 7 punten.  Waasland neemt het in eigen huis op tegen Oostende en moet voor de volledige drie punten gaan.

Doelpunten: 17' 0-1 Sels, 23' 1-1 Gezelle, 36' 2-1 Gezelle