Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen en Dender spelen gelijk
Bart Hermans

KV Mechelen ontving vanavond leider FCV Dender EH op eigen veld. Dender won woensdag tegen Tienen en had nog het maximum van de punten. Ook KV Mechelen kon goede papieren voorleggen, ze speelden woensdag gelijk en stonden voor de wedstrijd tweede met vier punten. Het werd  1-1  Achter De Kazerne met een doelpunt van Thiebaut voor de bezoekers en Kielo-Lezo voor de thuisploeg.

Opgemerkte gast Achter De Kazerne was ex-Anderlecht speler Pär Zetterberg. Naar eigen zeggen kwam hij scouten voor Anderlecht. De eerste goed kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, Asare kon ex-Denderspeler Kielo-Lezi lanceren. Hij probeerde keeper Coppens uit de kappen maar die dook gepast in de voeten van de spits. Beide ploegen gingen er in het begin van de wedstrijd voor, het spel ging mooi heen en weer waarbij Mechelen het meeste balbezit had. De potjes van Dender kookten al snel over, een paar gemene tackles en gele kaarten waren het gevolg. Gerets (overtreding) en Van Hemert (protest) stonden al vroeg in de wedstrijd geel geboekt. Gaandeweg de wedstrijd kon Dender het evenwicht herstellen maar echt tot kansen kwam dit niet voor beide ploegen. Scheidsrechter Goudeseune probeerde terecht de wedstrijd kort te houden en floot voor elke overtreding. Op het halfuur was Dender gevaarlijk, man in vorm Thiebaut werd weggestuurd en kon de bal nog net beroeren voor de aanstormde Kempeneer, de bal ging echter ver naast. Een blunder van Vanbelle lag aan de basis van de 0-1. Hij  gaf een zeer ongelukkige pas op Ivens die op zijn beurt de bal kwijt aan Van Hemert, deze kon doorgaan en de bal tot bij de vrijstaande Thiebaut leggen. De topschutter van Dender twijfelde niet en knalde zo zijn vierde van het seizoen erin.
Beide ploegen gingen zo rusten bij een 0-1 stand. Het was een aangename eerste helft met mooi voetbal maar echt veel kansen konden we niet noteren. Beide ploegen kregen slechts één echt goede kans. De afwerking was het verschil in de eerste helft.

De 6600 opgekomen toeschouwers hoopten op een even leuke tweede helft met kansen en doelpunten. Beide ploegen kwamen met dezelfde elf spelers aan de aftrap. Erg lang moesten de supporters niet wachten op de eerste kans. Het was Van Hemert die met een schot Kempeneer tot een redding dwong. De doelman van Mechelen duwde de bal in corner.
Malinwa kon het dartel spel van de eerste helft niet direct ontwikkelen en konden zodoende Dender niet onder druk zetten. Er was dan toch eens een kans voor KV Mechelen, de kopbal van Kielo-Lezi werd nog net uit het doel geduwd door doelman Coppens. Het morrende Mechelse publiek ging meteen weer achter zijn ploeg staan en riep het vooruit. Het was Dender dat Mechelen een handje hielp. Een slechte terugspeelbal werd onderschept door de snelle Kielo-Lezi. De ex-Dender-speler omspeelde mooi keeper Coppens en legde de bal binnen. Het werd zo 1-1 en de match kon opnieuw beginnen. Het was voor Kielo-Lezi z'n eerste competitiedoelpunt en dat uitgerekend tegen de club waar hij vorig seizoen nog actief was.

Het mooie voetbal uit de eerste helft zagen we niet meer maar het laatste kwartier stond wel bol van de spanning. Beide ploegen probeerden voor de volle pot te gaan. Echte doelkansen kwamen hier echter niet meer uit voort en zo bleven beide ploegen steken op een gelijkspel.

Eén ding is zeker na deze wedstrijd, geen enkele ploeg heeft nog het maximum van de punten. De start van Dender is zonder meer geslaagd met een zeven op negen. KV Mechelen mag ook niet klagen met een vijf op negen al zullen ze wel gehoopt hebben om vandaag de volle pot te pakken. Het werd een al bij al billijk gelijkspel. [AN]