Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Oostende pakt punt bij KVSK United
Niels Hendriks

KV Oostende ging zaterdagavond aan de Gestelsedijk verrassend een punt wegkapen. Het werd een terecht 1-1 gelijkspel. Kostbaar puntenverlies voor KVSK United dat de kloof met de nummers één en twee weer groter ziet worden.

Bij Oostende waren Kaiper, Wallaeys, Begeyn, Pylyser en Coppin geblesseerd. Meyssen, Liard en Gueï geschortst, Masureel kwam dan weer terug uit schorsing. Thuiscoach Brepoels had minder selectieproblemen. Maar het was toch Oostende dat het best uit de startblokken kwam. Doelman Muyters moest een schot van Dekeyzer in corner duwen en Coudeville knalde over. Oostende was duidelijk niet naar Lommel gekomen om zich in te graven. Na 20 minuten toch ook eens een kans voor United, Jochen Janssen kapte zich mooi vrij en hij kon Scheelen bedienen. Van Ryckeghem had een schitterende save in huis op het schot van Scheelen. Even later was het wel raak, ditmaal was het Scheelen met de assist. Van de Weyer was afwerker van dienst, 1-0. Op het halfuur kon een sterke Scheelen Franck bedienen maar hij trof de doelstaak. Na een sterke tien minuten van de thuisploeg kwamen er weer kansen voor Oostende via Coudeville en Vandendriessche. Enkele minuten voor rust kwam de oververdiende gelijkmaker er toch voor de kustploeg, na een blunder achterin bij United kon Caramazza makkelijk binnentrappen, 1-1.

Na rust was het opnieuw Oostende dat het best uit de kleedkamers kwam. Caramazza trapte over, en Dekeyser mocht alleen op doel afgaan maar hij trapte op de paal. KVSK United ontsnapte hier aan een achterstand. Op het uur knalde Pereira nog nipt over, maar het United dat acht van hun laatste negen matchen won was nergens de bespeuren. In de slotminuten kreeg Janssen nog dé kans voor de winning goal en Pinxten trof nog de lat, maar dit zou een erg zwaar verdikt geweest zijn voor Oostende.

Oostende liet zien dat het nog niet volledige afgeschreven is en mag terug kijken op een erg verdienstelijke partij tegen het nummer drie. Een erg teleurstellend KVSK United kan zich best snel herpakken woensdag in Charleroi. Want zaterdag ontvangt het in Lommel de leiders uit Kortrijk.