Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Orphale Cruckestadion
KV Mechelen bezegelt lot van Ronse
Bart Hermans

Ronse heeft zaterdagavond met 0-2 verloren van KV Mechelen. De doelpunten werden gescoord door Kielo-Lezi en Vleminckx.

KV Mechelen moest in vergelijking met vorige week stellen zonder een gekwetste Van Zundert en een geschorste Mellemans. Wesley Vanbelle viel af als zestiende man. In hun plaats speelden Asare,Geudens en Van Goethem.

Het openingskwartier ging verloren aan de gebruikelijke verkenningsronde. De eerste kans van de wedstrijd was voor Asare maar zijn schot huppelde naast. Halverwege de eerste helft kwam de bal vanaf de linkerflank tot bij Vleminckx, die zette voor tot bij Dhont maar zijn kopbal ging over. Het eerste gevaar van Ronse kwam er iets voor het halfuur , topschutter Sylla kon zich doorzetten maar zijn schot kon keeper Werner niet verontrusten. Mechelen antwoordde vanop vrije trap via Van Hoevelen maar zijn schot week af in de muur en ging naast. Mechelen kreeg wel de betere kansen maar het was toch een zwakke eerste helft. Charaï kwam er nog het dichtste bij maar zijn schot werd mooi gepareerd door doelman Jonas Vervaet. Beide ploegen gingen dan ook rusten bij een logische 0-0 stand.

De eerste kans van de tweed helft was voor Mechelen. Iddi dribbelde zich mooi door de verdediging maar hij stuitte op doelman Vervaet. De tweede helft was even flauw als de eerste maar een twintigtal minuten voor tijd kon ingevallen Kielo-Lezi scoren. De bal kwam uit een scrimmage bij hem terecht en hij knalde staalhard binnen. In de heenwedstrijd won Malinwa met 1-0 en scoorde diezelfde Kielo-Lezi het enige doelpunt. KV Mechelen maakte het even later helemaal af toen Vleminckx de 0-2 kon scoren.

KV Mechelen haalt zo een zes op zes in twee zware verplaatsingen en komt zo op drie punten van Dender dat morgen nog thuis speelt tegen Tubeke. Door de winst van KVSK United tegen Oostende is Ronse nu zeker van degradatie en komt het volgend seizoen uit in de derde klasse.