virVirton
kvkKV Kortrijk
0-1
6' Ivica Jarakovic (pen)
Giovanny Saelens

Excelsior Virton ontving zaterdagavond KV Kortrijk. Het verleden wees uit dat Kortrijk een moeilijke ploeg is voor Virton. Ook deze keer hadden de West-Vlamingen geen probleem met Virton. Het werd 0-4.

Kortrijk zette goed druk en kwam op voorsprong via een penalty van Jarakovic. Na de 0-1 kroop het terug naar achteren en kon Virton meer komen opzetten. Kortrijk hield goed stand via Peter Mollez. Zelf kon het vooral via de linkerflank gevaar brengen met Nong en Hempte.
Virton was de betere ploeg en kreeg enkele mooie kansen, maar men kon de Kortrijkse goalie niet verschalken. Tegen de gang van het spel in verdubbelde De Ly de score voor KV Kortrijk. Hij maakte de 0-2 op hoekschop. De laatste dreiging van de eerste helft was voor Virton via een vrije trap. De lage schuiver strandde op de voeten van Mollez. Het stond 0-2 aan de rust.

De eerste tien minuten van de tweede helft was er nauwelijks iets te zien. Het eerste kansje kwam via Chen, maar zijn schot ging over. Kortrijk kwam goed weg toen de communicatie binnen de verdediging bij een doeltrap niet goed verliep. Mollez kon zijn foutje echter rechtzetten. Jimmy Hempte kwam vaak opzetten op de linkerflank en één van zijn voorzetten kwam terecht bij Nong. Zijn schot strandde over en naast.
De Congolees Landu Tubi kon de 0-3 maken in de 70ste minuut. Hij deed dat vanop de stip, nadat Hempte was neergehaald.
Enkele minuten later stond het zelfs al 0-4, opnieuw via Landu Tubi. Op een gemeten voorzet van Hempte zette hij de eindstand op de bordjes. Het kon nog 0-5 geworden zijn via Nong, maar die verzuimde het af te werken.

Kortrijk staat met één been in de eindronde en moet volgende week aantreden tegen KVSK United.