antAntwerp
ohlOH Leuven
0-1
0-2
Datum: 28/04/2007 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Bosuil
Antwerp lijdt eerste thuisnederlaag
Joeri De Ren
| 0 reacties
Antwerp lijdt eerste thuisnederlaag
Foto: © SC

Leuven kwam afgezakt naar de Bosuil met sterk uitgesproken ambities om alsnog de eindronde te halen, terwijl de thuisploeg niets meer te winnen heeft in de reguliere competitie. De bezoekers grepen de thuisploeg dan ook gelijk bij de keel en dit deed de gelegenheidsverdediging van The Great Old meermaals stuntelen. Na 20 seconden speelde Allen slecht terug op tweede doelman Izgi – die vandaag ritme mocht opdoen – en deze kon Fedorow nog net van een doelpunt houden. Een volgend mistasten van Allen leverde Mosia een schietkans op, maar deze zette enkel het zijnet bol. De derde verdedigende blunder na nog geen vier minuten was de goede. Tomsin legde slecht terug op Izgi en Mosia werd op rechts aangespeeld. De kleine Zuid-afrikaan pegelde het leer fraai in de linker benedenhoek. Antwerp kreeg slechts één echte kans via Utaka, maar Berghmans weerde en in dezelfde fase kopte Utaka ook nog eens nipt over doel. De beste kans van de eerste helft was nog voor Leuven dat de partij controleerde. Een vrije trap van Fedorow spatte uiteen op de deklat.

Antwerp kon ook in de tweede helft geen echte vuist maken. Een eventuele donderpreek van Joyce veranderde niets aan de feiten en Leuven diende enkel in het eerste kwartier op te passen voor de thuisploeg die met potig spel trachtte de bakens te verzetten. Lukanovic kwam het dichtst bij succes, maar zijn kopbal zoefde over het Leuvense doel. Kort voor het uur strafte Mosia een zoveelste flater van de Antwerpse defensie af en wederom was de afwerking fraai. Antwerp Speelde geen enkele uitgespeelde kans meer bij elkaar en de mot zat duidelijk in de ploeg. De frustratie vond ook uiting in enkele snedige tackles. Lukanovic ontsnapte nog aan rood, maar Mamam zag wel de rode kaart na een revanche-aanslag op een Leuvense speler. Leuven zag het genoegzaam aan en nestelde zichzelf genotsvol in de hoop op de eindronde die levendig gehouden werd. De roodwittte supporters morden en trakteerden hun ploeg op het eind op een "Shame on You".

Na de wedstrijd had niemand een verklaring voor de malaise bij RAFC dat bovendien een eerste thuisnederlaag van dit seizoen opliep. Coach Joyce constateerde een manifest gebrek aan collectiviteit, inzet en begeestering van zijn ploeg terwijl zijn collega bij Leuven – Guido Brepoels – tevreden terugblikte op de fraaie prestatie van zijn ploeg en de gaaf gebleven eindrondedromen.

2e klasse

 Speeldag 31