Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Mirakelstadion
Eindronde nadert voor Kortrijk
Giovanny Saelens

KV Kortrijk heeft voor de vierde keer op rij gewonnen. Ditmaal ging RC Waregem onderuit in de West-Vlaamse derby. In het Regenboogstadion werd het 1-2 voor de Kortrijkzanen.

Na drie minuten trok Kortrijk in de aanval met Vincent Provoost, maar die zag zijn schot over verdwijnen. Vijf minuten later probeerde Mehdi Makhloufi het met een afstandsschot. Vergote kon de bal nog net over tikken.
In de negende minuut volgde slecht nieuws voor KV Kortrijk. Middenvelder Provoost moest geblesseerd het veld verlaten, waardoor Ujkani vroegtijdig mocht invallen. Na zowat 26 minuten spelen werd een voorzet van Makhloufi doorgekopt tot bij Landu Tubi. Die probeerde het met een omhaal, tevergeefs. De Congolees kon wat later alleen op doel afgaan, maar als zo vaak dit seizoen trapte hij de bal op de keeper.

Op het halfuur was het dan toch raak voor Kortrijk. Aloys Nong probeerde het van ver en trapte beheerst voorbij Vergote. 0-1 dus, maar Kortrijk bleef verder in de aanval treden. Een vrije trap van Makhloufi ging op de vuisten van de keeper. De enige 'kans' voor Waregem in de eerste helft was wat geharrewar voor het doel van Mollez, maar de bal geraakte er niet in. De ruststand was 0-1 na een zwakke pot voetbal.

De tweede helft bracht niet veel beterschap. Toch kon Nong na tien minuten de stand verdubbelen. Hij schoof de bal simpel binnen. Een schot van Makhloufi ging over en ook Waregem kreeg enkele kansjes, waarbij Mollez simpel kon pakken. De partij bloedde dood en veel viel er niet meer te registreren. Bij Kortrijk vielen er nog twee jeugdproducten in: Rob Claeys en Jessy Lebsir.
Niet geheel onverwacht werd het in de 87ste minuut nog 1-2 maar het bleek te laat te zijn. Landu Tubi kreeg nog de kans op de 1-3 maar een verdediger kon op de lijn keren. De eindstand was 1-2. We zagen een wedstrijd waarin de minst zwakke ploeg kon winnen.

OH Leuven won met 4-1 van KVK Tienen. Hierdoor is Kortrijk nog steeds niet zeker van eindronde.