Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KV Mechelen wint na thriller in Lommel
Niels Hendriks

KV Mechelen heeft na een ware thriller met 3-4 gewonnen van KVSK United. Charai zorgde vijf minuten voor tijd voor de winnende treffer nadat United een 1-3 achterstand had opgehaald in het slotkwartier.

Bij KV Mechelen waren Nana Asare en Iddi er opnieuw bij. Ook Mellemans geraakte fit voor de verplaatsing naar Lommel. Bij de thuisploeg kwamen Haznadar en Mbemba terug in de ploeg. Mechelen maakte nog kans voor de titel en hun supporters trokken dan ook met enkele duizenden af naar de Gestelsedijk. Na enkele geslaagde sfeeracties zorgden de United-fans ook vandaag voor de nodige concurrentie voor de talrijke bezoekende fans.

In de eerste minuten bleef het gevaar uit maar de eerste mogelijkheid voor Mechelen was direct prijs. Kielo Lezi kreeg te veel ruimte ter hoogte van de baklijn en trapte in de hoek binnen. Doelman Boyen ging weliswaar niet vrijuit bij dit doelpunt. Tien minuten later kan de snelle Kielo Lezi via de counter op Boyen afgaan, maar Luyten kan hem nog voldoende hinderen zodat zijn schot naast ging. KVSK United herstelde het evenwicht maar echte kansen kwamen er niet. Tot Haagdoren een voorzet van Eberle aan de eerste paal overtrapte. Vijf minuten voor rust stuurde Pereira met een prachtige pas Haznadar diep. Hij bracht voor vanop links en Haagdoren trapte aan de tweede paal de 1-1 tegen de netten.

Aan de rust vernamen ze bij Mechelen dat Dender met 2-0 had gewonnen, er moest dus gewonnen worden om nog kans te maken voor de titel. De tweede helft was nog maar net op gang getrapt of Vleminckx kopte de 1-2 al binnen. Ditmaal verkeek Pinxten zich op een voorzet. KVSK dreigde nog via Pereria maar het was KVM die op 1-3 kwam via een prachtig afstandsschot van Dunkovic. De wedstrijd leek gespeeld maar tien minuten voor tijd moest Werner een schot van Haagdoren lossen, Ode Thompson duwde de bal in de herneming binnen, 2-3. Met de steun van de thuissupporters ging United op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook via Philip Haagdoren. De United-fans sloegen aan het vieren maar amper één minuut later was het de beurt aan de bezoekers. Charai had immers de 3-4 tegen de netten gekopt. Ook na de 3-4 bleef het bibberen en beven voor Malinwa maar de 4-4 bleef uit.

Beide ploegen en supportersclans maakten vandaag in een erg aantrekkelijk duel reclame voor het voetbal in de tweede klasse. KV Mechelen is nog niet volledig uitgeteld voor de titel dankzij de 3-4 zege, maar Dender heeft nog alles in eigen handen. KVSK United scoorde maarliefst vijf keer tegen Kortrijk en Mechelen maar blijft wel met 0 op 6 achter. Vandaag werd opnieuw duidelijk dat deze ploeg zeker niet thuis hoort in derde klasse. Maar de laatste twee wedstrijden worden nog erg belangrijk om het behoud te verzekeren.