Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Achter de Kazerne
KVM wint overtuigend van Waregem
Bart Hermans

KV Mechelen heeft zondagnamiddag gewonnen van Racing Waregem met 4-0. Voor de thuisploeg scoorden Vleminckx (3x) en Kielo-Lezi.

Bij de thuisploeg werd Iddi gespaard, in zijn plaats speelde Crabeels. Van Zundert kwam terug uit blessure en zo moest Van Goethem op de bank plaatsnemen. Voor de wedstrijd werden de kampioenenploegen van Malinwa gevierd. In het totaal speelden er drie ploegen kampioen in de jeugdreeksen.

KV Mechelen wist al direct de eerste kans te versieren maar het schot van Vleminckx vanop de rand van de zestien werd gemakkelijk gepakt door doelman Vergote. De tweede kans was opnieuw voor Vleminckx en was wel raak. De jonge spits kon doorgaan op rechts en verschalkte de bezoekende doelman met een schot. Het eerste kwartier was volledig voor Mechelen, de bezoekers beperkten zich tot verdedigen. Waregem had bitter weinig supporters mee, maar liefst vijf stuks.

De volgende grote kans was voor Kielo-Lezi, hij kon alleen doorgaan op Vergote maar zijn schot was te zwak om te score te verdubbelen. Niet veel later kreeg Kielo-Lezi opnieuw een grote kans, ditmaal probeerde hij de doelman te lobben maar ook dat lukte niet. Toch was het maar uitstel van executie, even later kon Kielo-Lezi schitterend voorzetten vanop rechts en zo Vleminckx zijn vijftiende van het seizoen aanbieden. En nog kreeg Mechelen er niet genoeg van, Kielo-Lezi scoorde direct de 3-0. KV Mechelen behoudt het overwicht in de rest van de eerste helft maar kan de score niet meer uitdiepen. Vlak voor rust is Dunkovic er nog dichtbij maar zijn schot wordt vanonder de lat weggetikt. Beide ploegen gaan zo rusten bij een 3-0 stand. In Dessel stond het bij de rust 0-2 voor Dender zodat alles erop wees dat de Oost-Vlamingen kampioen zouden spelen.

Tijdens de rust bleven Crabeels en Dhont in de kleedkamer, in hun plaats kwamen Van Goethem en Charaï.

De eerste kans van de tweede helft was opnieuw voor de thuisploeg, Kielo-Lezi kon doorgaan maar botste op een attente Vergote. Vlak voor het uur kon Bjorn Vleminckx zijn derde van de namiddag scoren. Het eerste kansje van de bezoekers konden we even na het uur noteren, na een vrije trap kon De Loof koppen maar Werner kon de bal gemakkelijk pakken. De scheidsrechter nam een kwartier voor tijd een rare beslissing: hij laste een drinkpauze in. Dunkovic was enkele minuten voor het einde nog dicht bij de 5-0 maar zijn schot spatte uiteen op de paal. In de laatste minuut probeerde diezelfde Dunkovic nogmaals maar zijn bal ging net naast. Het bleef zo 4-0 Achter De Kazerne.

Dender speelt kampioen want het won op Dessel. In de eindronde zien we KV Mechelen en Antwerp al zeker terug. De derde ploeg zal hoogstwaarschijnlijk KV Kortrijk zijn. Voor de vierde ploeg is het afwachten tot volgend weekend want dan spelen Lierse en Beveren hun voorlopig laatste wedstrijd in eerste klasse.