Datum: 09/09/2006 19:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Lorzestadion
Andy Welsh: 'Battle of the Titanic'
Joeri De Ren
| 0 reacties
Andy Welsh: 'Battle of the Titanic'
Foto: © SC

De neutrale toeschouwer werd verwend in het Lorzestraatje gisteren. Uw verslaggever daarentegen... Net als het webteam van Antwerp werd ook ons de toegang tot het stadion ontzegd. "Enkel perskaarten welkom", was de eenvoudige uitleg. Daarbij volgde : "we zijn de goedkoopste club van de reeks, dus kunde best gewoon een ticketje kopen he meneer". We deden dan ook het gevraagde en beloofden gelijk onze lezers op de hoogte te stellen van de onsympathieke behandeling door de Kempense vereniging.

Er was echter ook voetbal en Dessel startte furieus. De thuisploeg stond na 3 minuten al op voorsprong na een ver schot van Beyens die vanop 20 meter Ristovic verschalkte. Mamam had een minuut later de gelijkmaker aan de voet, maar hij mistte het killer instinct van een diepe spits en besloot op Van Hoof. Het was Dessel dat op corner de score verdubbelde na 6 minuten via een ongedekte Imagbudu. Bijna scoorde Grozdanic de derde voor zijn ploeg op het kwartier, maar de ex-werknemer van RAFC zag zijn schot geweerd door een goede Ristovic. Welsh diende bij te sturen en zijn ploeg te herschikken. Hierna begon het bij de bezoekers beter te lopen. Eerst werd Mamam diep gestuurd, maar wederom stuitte deze op een sterk keepende Van Hoof. Kort na het half uur dan wist Campbell met zijn superieure techniek de Desselse verdediging te kijken te zetten en hij bediende Olguin. De hard werkende Argentijn werd geblokt, maar een sluw gevolgde Campbell werkte alsnog mooi in doel. Enkele minuten later diende Van Hoof een magistrale vrije trap van Jansen van onder zijn deklat weg te ranselen. Ristovic diende een sterk schot van Christina te weren op counter en Antwerp bleef zoeken naar de gelijkmaker. Eerst schoot Campbell voorlangs, maar in de slotminuut van de eerste helft scoorde de jonge aanvaller zijn tweede van de avond met een prachtige halve omhaal.

Antwerp begon sterk aan de tweede helft en de ingekomen Di Gregorio mistte in de eerste minuten maar net doel op aangeven van Simpson. Daarna was het Campbell die Olguin bijna de voorsprong voorschotelde. De lange Argentijn bleek echter toch nog enkele centimeters te kort. De scheidsrechter floot daarop een fout op Olguin niet en hierdoor kon Dessel counteren. Beyens schoot vanop 25 meter een volley onhoudbaar in doel. Een goal die de Desselse speler niet snel zal reproduceren, maar Dessel stond wel weer op voorsprong. Antwerp gaf niet op en op het uur kon Olguin de keeper omspelen en werd zijn bal van de lijn gehaald. De spits had beter gekozen voor het niet omspelen van Van Hoof hetgeen bijna zeker een penalty had opgeleverd. Campbell kreeg het leer net niet over Van Hoof gelift toen hij door Di Gregorio voor doel werd gebracht. Evans werd uitgesloten voor een fout op Thijs en Antwerp diende met tien voort te spelen. Ondanks het numerieke overwicht van Dessel was het Antwerp dat bleef domineren. Van Hoof redde met veel durf nog op doorbraak van Di Gregorio, maar in de slotminuten kon de middenvelder alsnog de gelijkmaker binnen duwen en zijn ploeg een verdiend punt bezorgen.

Antwerp had het niet makkelijk bij een fel spelend Dessel dat wel het geluk enigszins aan zijn kant had bij minstens 1 van de drie doelpunten en dat niet mocht mopperen over de arbitrage. Antwerp verloor twee punten op weg naar de titel en dit was dan toch een domper op de vreugde omwille van de sterke prestatie en getoonde vechtlust en inzet. Volgende week wacht Antwerp een volgende test uit bij Oostende. Als de ploeg van Welsh zijn titelambities in de verf wil zetten zullen ze ook in Oostende punten moeten sprokkelen.

Vooraf