Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Dender alleen leider na winst
Giovanny Saelens

FCV Dender EH gaat verder op zijn elan. De neo-tweedeklasser won nu ook tegen KV Kortrijk en staat alleen leider in tweede klasse. Dankzij doelpunten van Van Hemert en De Storme lijkt de fusieploeg goed op weg om een eerste plaats te behalen in de eerste periode. KV Kortrijk kent met daarentegen een slechte start met 5 op 12 en een elfde plaats.

De wedstrijd begon gelijkopgaand met aan beide kanten enkele kansen. In de 14e minuut kwam Dender dreigen, maar het schot strandde naast de kruising. Een minuut later trapte Van Geem over na een actie op links. Ook de West-Vlamingen kwamen even opzetten. Xavier Chen trapte de bal naast en ook een vrije trap van Vermast ging naast het doel van Coppens. Een vrije trap aan de overkant bracht de thuisploeg op voorsprong. Roel van Hemert trapte de bal knap in de hoek: 1-0.
Op het halfuur werd de score zelfs verdubbeld. David De Storme kopte de bal via de onderkant van de lat in doel: 2-0. Kortrijk kon weinig weerstand bieden. Verbrugghe kopte in de 36ste minuut op Coppens. Ook toen Jarakovic er werd ingebracht voor Landu Tubi, verbeterde het Kortrijkse spelpeil niet. Kortrijks topschutter Gezelle kopte een voorzet van Vervaeke op Thierry Coppens. De verdiende ruststand was 2-0.

Ook in de tweede helft bleef het spelverloop gelijk. Een schot van Dender strandde naast het doel van Vandoorne, die opnieuw de voorkeur kreeg op Mollez. Gunther Thiebaut probeerde het met een volley, maar die ging naast. Aan de overkant ging een vrije trap van Provoost hoog over. De ingevallen Jarakovic kreeg met nog een kwartier te gaan twee kopkansen. De ene keer strandde de bal op de doelman, de andere keer ging de bal naast.
Jo Vermast kreeg voor KV Kortrijk een kans via vrije trap, maar opnieuw kon Coppens de bal uit zijn doel houden. In de 87ste minuut probeerde Vandendriessche het met een omhaal, maar die ging over. De laatste Kortrijkse kans was voor Gezelle. Hij trapte op Coppens. In het ultieme slot van de wedstrijd had Thiebaut nog een kans om de score aan te dikken, maar hij kopte naast.

Een terechte overwinning voor Dender tegen een zwak spelend KV Kortrijk. Volgende week ontvangt Kortrijk het Kempense Dessel. Dender moet de verre verplaatsing maken naar Virton.