Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
Hamme en OH Leuven spelen gelijk
Bart Hermans

Vigor Hamme en Oud-Heverlee Leuven speelden zondagnamiddag 0-0 gelijk. Het was een heel zwakke wedstrijd, Leuven moest al vrij vlug met tien man verder , de thuisploeg kon hier echter niet van profiteren.

Bij de thuisploeg begon De Rijcke wederom op de bank. De bezoekers uit Leuven konden terug beroep doen op Serville maar moesten dan weer Steenwegen missen met een schorsing. Het was uitkijken of Leuven hun gele kaarten tournee gingen verder zetten.

In het eerste kwartier tasten beide ploegen elkaar af en staken voorzichtig de neus aan het venster.  Bij Hamme waren er pogingen van Reigel,Van Hyfte en Stilmant probeerde voor Leuven. Maar echt gevaarlijk was dit niet ook weer niet. In een tot dan flauwe partij was het dan tijd voor Scheidsrechter Bossuyt om de hoofdrol op te eisen. Eerst gaf hij Sbaa geel na een vermeende fout op een verdediger van Hamme. In werkelijkheid was het doelman Meul die een voorzet uit de lucht plukte en daarbij verdediger Koppen tegen de grond werkte. Versyp kreeg ook geel te zien nadat hij in duel ging met een verdediger van Leuven en viel . De scheids zag hier blijkbaar een Schwalbe in en gaf Versyp dan ook geel. Op het halfuur ging Buyock in de fout, hij had niet lang daarvoor voor een lichte overtreding geel gekregen en mocht dan ook direct gaan douchen. Dit alles was niet goed voor de wedstrijd en op een vrije trap van Petrovic na was er niets meer te zien. Remy moest kort voor de rust geblesseerd vervangen worden door Belbachir. Beide ploegen gingen zo rusten na een teleurstellende eerste helft.

De tweede helft begon zonder Toni Brogno, de ex-aanvaller van Westerlo bleeft in de kleedkamer en werd vervangen door Kevin Janssens. De eerste helft was al zwak en in de tweede helft werd het er niet beter op. Hamme tekende dan toch voor het eerste gevaar van de tweede helft , Van Hyfte kon mooi doorgaan maar in plaats van voor eigen succes te gaan legde hij de bal nog af voor Versyp maar zijn schot werd gemakkelijk gepakt door doelman Van Hamel. Deze Koen Versyp is nog maar een schim van de speler die we in de eindronde van vorig seizoen zagen. Met een mannetje meer had Hamme wel het veldoverwicht maar echt veel kansen kwamen hier niet uit voort. Op het uur werd de ingevallen De Rijcke mooi vrijgespeeld maar zijn schot ging net naast.Hamme probeert nog wel om te scoren maar pogingen van Goossens en opnieuw De Rijcke waren niet succesvol. Op het einde van de wedstrijd claimde de Leuvenaars nog een penalty maar scheidsrechter Bossuyt gingen hier niet op in. Leuven pakte deze wedstrijd weer vijf gele kaarten en komt zo op negentien gele kaarten dit seizoen. Een gemiddelde van vier per wedstrijd.

Leuven en Hamme komen zo op plaats negen en tien in het klassement. Leuven heeft zeven punten en Hamme zes. Omdat alles nog zo dicht bij elkaar hangt is het voor beide ploegen zaak om de volgende weken de nodige punten te pakken om niet onderaan verzeild te geraken. Leuven ontvangt volgende week Waregem en Hamme moet op bezoek bij Tubeke.