kvoKV Oostende
antAntwerp
Datum: 16/09/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Diaz Arena
Oostende vecht terug
Joeri De Ren
| 0 reacties
Oostende vecht terug
Foto: © SC

De twee ploegen trachtten van bij aanvang te combineren en zich voetballend een weg te banen naar elkanders doelgebied. Aanvankelijk was het Oostende dat licht domineerde, maar zonder veel doelgevaar af te dwingen. Antwerp ving de kustploeg goed op van aan de middellijn en trachtte zelf met vlotte combinaties voor tegenwerk te zorgen. Het eerste half uur was dan ook vooral voor Antwerp wat de doelkansen betrof, al dient gezegd dat beide ploegen elkaar waard waren wat het spel betrof.

Na acht minuten viel het leer voor Dong en deze trapte de bal in één keer vanuit de lucht naar doel vanop afstand. Zijn fenomenale vluchtschot spatte uiteen op de dwarsligger. Rond het kwartier was het de beurt aan Mamam die het leer vanop rechts maar een half metertje naast de kruising plaatste. De kustjongens antwoordden via Coppin die op corner Ristovic tot een grootse redding dwong. Halfweg de eerste helft lanceerde Verjans de in de diepte duikende Hilton die zich sluw vrij speelde en het leer perfect op het hoofd van Dong mikte. De Chinees kopte over en miste hiermee een uitstekende kans. Een minuut later was het wel prijs toen Hilton een corner op het hoofd van Evans lepelde en deze het leer via een Oostends lichaam en via de paal binnen kopte. Kort na het half uur kreeg Oostende bijna de gelijkmaker op een dienblad aangereikt toen Meyssen tot twee keer toe dezelfde vrije trap mocht geven. Ristovic redde echter beide pogingen. De daaruit volgende corner werd door Wallaeys binnen gekopt aan de tweede paal. Een minuut later diende Ristovic zijn ploeg opnieuw overeind te houden op kopbal van Amond. Dong schoot nog eens vanop afstand en de Antwerpsupporters riepen om een penalty in de laatste minuten toen Campbell onderuit werd gelopen in de zone van de waarheid.

Beide ploegen begonnen met gelijkaardige intenties aan de tweede helft. Jansen en Meyssen schoten beide vanop afstand zonder succes en de eerste echte kans was voor Dong die na een mooie solo het leer maar net voorlangs plaatste. Antwerp bleef het meest dreigen, maar Oostende bleef ook goed mee voetballen en geregeld naar voren trekken. Halfweg de tweede helft leek het er even op dat beide ploegen zich schikten naar een gelijkspel tot Oostende op het half uur een vrije trap kreeg en Vandenberghe het scherp voorgebrachte leer wist binnen te punteren. Antwerp bracht nu eerst Verbiest in en vervolgens ook Olguin. Verjans en Jansen mochten de kleedkamers opzoeken. Het was Oostende dat terug wist te dreigen via Bates. Beide ploegen bleven er een intense wedstrijd van maken Ristovic diende het leer uit de voeten van de ingevallen Bates te graaien en het thuispubliek zag hierin een penaltyfout. De scheidsrechter zag het anders.

De score veranderde niet meer en Oostende mocht de zege omarmen. Geheel onverdiend kon je het niet noemen. Hiermee sluit de kustploeg alsnog aan bij de subtop. Antwerp verloor dan weer zijn eerste wedstrijd van het seizoen en ziet hierdoor Dender verder uitlopen en de andere titelfavorieten naast zich komen.   De kustploeg won de wedstrijd op het middenveld waar ze zelf voor meer diepgang zorgden dan Antwerp.  De rol van Meyssen in dit alles was niet min.  Hij stuurde zijn ploeg en deelde kwistig met mooie passes.  Ook de dubbele flankbezetting van Oostende remde de Antwerpse aanvalsgolven vaak af.  Willy Wellens mag dus tevreden terugkijken op een reeks geslaagde tactische beslissingen. 

Vooraf