tieKVK Tienen
tubTubeke
Datum: 17/09/2006 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Bergestadion
Tubeke wordt tweede
Joeri De Ren
| 0 reacties
Tubeke wordt tweede
Foto: © SC

Tienen kreeg vandaag Tubeke over de vloer.  De suikerjongens hoopten op winst om alzo een plaatsje in de middenmoot te veroveren en weg te blijven uit de gevarenzone.  Tubeke is dit jaar een ploeg die erop mikt zonder problemen het seizoen door te komen en eventueel mee te spelen voor een van de periodes.  Voorlopig stond Tubeke met 6 punten ongeveer waar het verwacht werd. 

De wedstrijd begon met een studieronde en pas rond het kwartier volgde het eerste doelgevaar die naam waardig.  Smolders speelde diep en Belme schoot het leer voorlangs.  Het was echter Tubeke dat wist te scoren uit de eerste kans die ze versierden.  Lambot nam de bal aan en mikte het leer vakkundig in de kruising.  En kort na halfweg de eerste helt verdubbelden de bezoekers deze voorsprong.  Thiam kopte een hoekschop door tot bij Charlot die simpel binnenknikte.  Tienen kon op geen enkel moment een vuist maken en diende met deze achterstand de rust in te gaan. 
 
De tweede helft leverde weinig beterschap op.  Tubeke ving de thuisploeg kundig op en wist zelfs geregeld uit te breken.  Nog maar enkele minuten was de tweede helft ver of er was een attente Verbist nodig om een schot van Flammini over doel te tippen.  Kort voor het uur versierde Tienen dan eindelijk een kans via Belme die zijn schot maar nipt over zag gaan.  Tienen bleef proberen, maar zonder de nodige slagkracht en overtuiging.  In de slotminuten liep het dan nog tegen een derde doelpunt op. Het was Neels die zijn team de ruime zege en gelijk de tweede plaats in het klassement bezorgde. 

Vooraf