RS Waasland
kvmKV Mechelen
1-0
1-1
1-2
1-3
Datum: 24/09/2006 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Puyenbekestadion
Crabeels beslist de wedstrijd
Bart Hermans
| 0 reacties
Crabeels beslist de wedstrijd
Foto: © SC

KV Mechelen won zondagnamiddag met 1-3 op het veld van Waasland. De doelpunten waren van Flies voor Waasland en voor KV Mechelen waren dit Dhont en tweemaal Crabeels .
 
Bij Mechelen ontbrak Steven De Pauw, hij heeft een spierscheur opgelopen en zal minstens twee weken out zijn. De Ghanees Iddy kwam na zijn goed invalbeurt van vorige week voor de eerste keer aan de aftrap. Voor Waasland-coach Regi Van Acker was het zijn eerste thuiswedstrijd met zijn nieuwe ploeg. Voor Osman Serbest werd het een weerzien met zijn ex-ploeg KV Mechelen.
 
Waasland stak al direct de neus aan het venster, Dhont kon een voorzet wegwerken voor dat die echt gevaarlijk werd. De bezoekers waren het eerst gevaarlijk na een combinatie tussen Iddi en Van Zundert, de voorzet van deze laatste werd door Kielo-Lezi overgekopt. Waasland reageerde via Arys die Flies bediende in de zestien, hij legde de bal klaar voor Bousfia, zijn schot ging via Van Hoevelen in hoekschop. Verder was er in het eerste halfuur niet zoveel te beleven, er werd hevig gestreden om het middenveld, maar van kansen was er geen sprake. Vijf minuutjes voor rusten dan toch nog eens gevaar van Mechelen, een voorzet van Kielo-Lezi werd door Vleminckx naastgetrapt. In de daaropvolgende fase was het raak voor Waasland. Een vrije trap kwam terecht bij Flies, die mooi afwerkte. Vlak voor rust was er nog een vrije trap voor Malinwa. De bal kwam via Dhont bij Kielo-Lezi terecht, die trapte over. Het werd zo 1-0 in een voor de rest zeer matige eerste helft.
 
Wesley Vanbelle bleef in de kleedkamer en werd gewisseld voor Crabeels. Crabeels was al meteen gevaarlijk, een voorzet van Van Zundert kwam bij hem terecht, zijn deviatie ging maar net over. Waasland kon dreigen via Van De Cauter, zijn schot werd gemakkelijk gepakt door Olivier Werner. Net voor het uur kwam een verre inworp van Vleminckx via Ivens en Geudens tot bij Dhont, die twijfelde niet en schoot de bal achter een kansloze Hofman binnen. Het werd zo 1-1 en het werd duidelijk dat Mechelen de strijd om het middenveld won. Halverwege de tweede helft zagen we een mooie actie van Kielo-Lezi die kon doorsteken naar de ingevallen Charaï. Deze zette voor naar de vrijstaande Crabeels, hij bleef kalm en schoot strak in doel. Peter Maes' wissels bleken van goudwaarde. Waasland moest nu wel komen en Mechelen loerde op de counter. Op één van die counters kon Kielo-Lezi Vleminckx alleen wegsturen. Vleminckx raakte de bal verkeerd bij het afdrukken en daardoor ging zijn schot naast. Waasland drukte Mechelen nu tegen eigen doel en Arijs was een kwartier voor affluiten heel dicht bij de gelijkmaker, hij kon een voorzet vanop links net niet in doel verlengen. Het was daarentegen Mechelen dat het kon afmaken. Crabeels kon vrij aanleggen van iets voor de zestien, doelman Hofman was andermaal geklopt.
 
Het werd zo 1-3 in het Puyenbekestadion en Mechelen mag zich klaarmaken voor een onvervalste topper volgende week in eigen stadion tegen Antwerp. Ze komen alleen op de tweede plaats met Ã©Ã©n puntje meer dan Antwerp en Waasland. Waasland moet volgende week op bezoek. [AN]
    

Vooraf