SK Deinze
lomLommel SK
Datum: 23/09/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Burgemeester Van de Wiele Stadion
Deinze klimt naast United
Joeri De Ren
| 0 reacties
Deinze klimt naast United
Foto: © SC

Deinze kreeg KVSK United op bezoek. Voor Deinze dé kans om te tonen dat ze meer in hun mars hebben dit jaar dan vele buitenstaanders verwachtten en voor United dé kans om zich terug te mengen in de titeldebatten.

Goed 1000 toeschouwers zagen een studieronde die na 10 minuten verbroken werd door een schot van Haagdoren op aangeven van De Condé. Doelman Van Den Bossche liet zich echter niet verschalken. Een minuutje later zag Thompson een fraai doelpunt terecht afgekeurd worden voor buitenspel. Deinze was duidelijk wakker geschud en ging nu zelf op zoek naar de voorsprong. Eerst schoot Hermans over en op het kwartier was het Addo die maar nipt over kopte. Daarna krulde Hermans een vrije trap aan de verkeerde zijde van het doel naast de staak. Met een schot van Delande dat door Van Den Bossche geweerd wordt zette Lommel een nieuw offensief in. Lommel zag rond het half uur een tweede doelpunt afgekeurd worden door fout van De Condé na een uitgebreid potje bikkelen in de rechthoek. Het spel bleef over en weer gaan en Masureel kopte nipt naast het bezoekende doel. Pereira zag zijn schot dan weer in corner geduwd worden door een sterk keepende Van Den Bossche. Vlak voor rust week een schot van De Condé af in doel en zo versierde KVSK United alsnog de voorsprong.

Haagdoren bleef in de kleedkamer en Netteb kwam in zijn plaats. Deinze drukte maar zonder veel resultaat tot ze na 10 minuten in de tweede helft een vrije trap versierden. Hermans schilderde de bal op het hoofd van Masureel die het leer voorbij Boyen kopte. KVSK reageerde onmiddellijk via Pereira die Thompson bediende. De aanvaller stuitte op Van Den Bossche en Netteb mistte de rebound op onbegrijpelijke wijze. Hermans benadrukte kort voor het uur zijn glansrol door twee man in de wind te zetten en het leer achter Boyen in doel te mikken. Beide ploegen dreigden vanop afstand. Peeters mikte over en Dejonckheere mikte naast. Van de Bossche diende daarna een schot van Pereira weg te boksen. De keeper van Deinze bleef op scherp staan en goed tien minuten voor tijd keerde hij een schot van Pereira. Laatste kans was voor Dejonckheere die zijn schot door een mooie reflex van Boyen geweerd zag.

Een partij zoals deze verdiende een winnaar en kreeg die ook. Beide ploegen konden aanspraak maken op de overwinning, maar het was Deinze dat de punten kreeg en hierdoor naast United in de buik van het klassement plaats neemt.

Vooraf