Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Diaz Arena
Tubeke wint aan de kust
Bart Hermans

Tubeke is zaterdagavond met 1-2 gaan winnen op het veld van Oostende. De doelpunten waren van Mazel voor Oostende en Neels en Charlot voor Tubeke.

In de eerste helft was er niet zo veel te beleven, al viel er wel een doelpunt. Het spel werd vooral op het middenveld gespeeld en van kansen was er het eerste halfuur zeker geen sprake. Tubize kwam dan toch op voorsprong via Neels, die vanuit een stilstaande fase kon scoren. Vlak voor de rust reageerde de thuisploeg nog, maar zowel de kopbal van Bates als een afstandsschot van Lammens dat op de lat belandde waren niet succesvol.

In de tweede helft bracht Charlot de bezoekende ploeg al zeer snel op een geruststellende 0-2. De kustploeg leek een totale offday te hebben, maar kwam dan toch terug in de wedstrijd toen Mazel kon milderen tot 1-2. Oostende probeerde dan nog wel aan te vallen, maar echt gevaarlijk kon het niet meer zijn.

Tubeke komt zo voorlopig alleen op de derde plaats te staan met één puntje minder dan Antwerp en drie minder dan Dender, dat morgen nog aan de bak moet. Oostende blijft in de bovenste helft van het klassement staan met slechts twee punten minder dan Tubeke. [AN]