Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK United knoopt aan met zege
Niels Hendriks

In Lommel stond de partij tussen KVSK United en RS Waasland geprogrammeerd. Beide ploegen presteerden tot dusver onder de verwachtingen, maar het was KVSK United dat als winnaar uit de partij kwam. United klopte verdiend Waasland met 2-0 in een matige partij.

Bij de thuisploeg stond de 36-jarige Mirek Waligora voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Ode Thompson werd slachtoffer van de vele gemiste kansen van de vorige weken en zat op de bank. Euvrard zat een gele schorsingdag uit en werd vervangen door Luyten. Het eerste gevaar van de partij kwam er via een afstandsschot van Pereira. Maar voor de rest viel er erg veel middenveldspel te zien zonder kansen in de eerste 25 minuten. Op het halfuur ging thuisdoelman Boyen in de fout op de doorgebroken Flies. De hierop volgende penalty van Flies werd gestopt door Boyen die zijn fout dus zelf rechtzette. Vlak voor rust kwam ook United dicht bij de openingstreffer toen Waligora over trapte nadat Hofman een hard schot van Robin Peeters moest weg boksen. Ook Waasland was nog één keer gevaarlijk voor rust. Zo stond het aan de rust nog 0-0 in een tot dusver zwakke wedstrijd.

Tien minuten na rust was de eerste kans voor de bezoekers, maar Smet besloot in het zijnet. Op het uur werd De Condé in het strafschopgebied onderuit gehaald door Vincken. Haagdoren trapte de penalty feilloos tegen de netten, 1-0. United speelde nu heel wat beter dan in de eerste helft en tien minuten later bracht Pereira de Noord-Limburgers op 2-0. Na een mooie actie zette Ocal voor vanop links waarop Waligora de bal mooi klaar legde voor Pereira die makkelijk kon inkoppen. Boyen moest nog plat op een schot van Wels, maar het bleef 2-0. KVSK United boekt hiermee een belangrijke zege weliswaar zonder echt goed te spelen, maar dat is op dit moment van ondergeschikt belang voor de ploeg van Balette. Voor Waasland ziet het er heel wat minder goed uit want zij blijven onderaan de rangschikking postvatten.