antAntwerp
kvkKV Kortrijk
Datum: 07/10/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Bosuil
Antwerp botst op Kortrijkse muur
Antwerp botst op Kortrijkse muur
Foto: © SC

Antwerp begon opnieuw aan de partij met drie aanvallers. Het 4-3-3 spelpatroon lijkt ondertussen een standaard te zijn geworden bij The Great Old, dat hiermee zijn aanvallende intenties extra in de verf zet. In de verdediging keerde Verjans terug na schorsing en nam hij de plaats in van Evans die met Noord-Ierland in Denemarken diende op te draven. Bij KVK kwam Mollez in doet te staan en mocht Timmermans voor het eerst starten.

De 7000 toeschouwers hoopten (op de 100 bezoekende toeschouwers na) dat Antwerp de drie punten thuis zou houden. RAFC begon sterk aan de partij, maar moest na enkele minuten de eerste kans toch aan KVK laten. Landu Tubi kon uithalen vanuit scherpe hoek, maar Ristovic weerde met de voet. Antwerp ging daarna op zoek naar een doelpunt, maar het liep zich meermaals te pletter op een stevige defensieve gordel rond de Kortrijkse zone van de waarheid. Er lag vaak ruimte op de flanken, maar mede door de dreiging van de twee snelle Kortrijkse spitsen durfde niemand het veld te breed maken om alzo de snelle - en eventueel dodelijke - tegenstoten te vermijden. Dit alles resulteerde in veel druk en weinig kansen. De beste mogelijkheden waren een vrije trap van Dong die rakelings naast ging en, een kopbal van Campbell voorlangs en een afgeweken schot van Verbiest. Olguin kreeg de beste kans op aangeven van Dong, maar zijn punter ging nipt naast doel. Met de rust in zicht bleef Antwerp zoeken en beuken, maar zonder succes.

Het spelbeeld bleef identiek in de tweede helft. De eerste kans was weer voor Kortrijk op een snelle uitbraak, maar het schot van Gezelle ging een meter over doel. Antwerp scoorde vroeg in de tweede helft via Olguin, maar de Argentijn zag zijn doelpunt afgekeurd worden door positiebuitenspel van een ploegmaat. Kortrijk kon enkel dreigen op stilstaande fase via Landu Tubi die over kopte. Op het uur kreeg de Kortrijkse aanvaller dan zijn beste kans van de wedstrijd. Hij speelde Ristovic uit, maar besloot vanuit zeer scherpe hoek in het zijnet. Antwerp bleef niet aflatend zoeken naar een gaatje dat onvindbaar bleek en in het laatste kwartier leidde dit tot te veel individuele pogingen om het zelf of vanop afstand te willen forceren. Verbiest, Mamam en Dong trachtten allen nog de bakens te verzetten, maar het mocht niet baten.

Het gelijkspel was een logisch gevolg en viel voor beide partijen te verdedigen. Een stug Kortrijk toonde over verdedigend potentieel te beschikken, maar vooral een koele killer te missen vooraan, ondanks de aanwezigheid van Gezelle. Antwerp lek dan weer iets te weinig creativiteit te hebben om een wedstrijd zoals deze te doen kantelen. Het dient wel gezegd dat Campbell gekwetst het veld diende te verlaten en Dong verre van zijn beste vormpeil haalt momenteel. Gibson - pas overgekomen deze week uit Manchester - speelde een half uur mee, maar kon nog geen beslissende bijdrage leveren, al bewees hij gelijk balvast te zijn.