denFCV Dender EH
lomLommel SK
1-0
Datum: 08/10/2006 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Dender niet goed, wel periodekampioen
Joeri De Ren
| 0 reacties
Dender niet goed, wel periodekampioen
Foto: © SC

Er was veel sfeer in Dender voor de topper tegen KVSK United. Dender wist ondertussen dat winst reeds de periodetitel zou opleveren nu Antwerp gisteren gelijk speelde tegen Kortrijk. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen in Dender dat mits winst voor een historisch feit zou kunnen zorgen in de clubgeschiedenis.

Aanvankelijk startte de wedstrijd met een uitgebreide studieronde die enkel verbroken werd door een vrije trap van Haagdoren over doel. De eerste redding van de partij is er een van Denders doelman Coppens op een afstandsschot van De Condé. Coppens hield zijn ploeg op koers naar de periodetitel en KVSK kwam nu plots dreigend opzetten. Enkele minuten later diende een poging van Haagdoren weggewerkt te worden in hoekschop Op het half uur was het aan Dender om dicht bij het openingsdoelpunt te komen. Een schuiver van Van Den Driessche ging slechts rakelings naast doel. United drukte en zocht een doelpunt maar kwam weinig verder dan steriele druk. Dender leek dan weer enigszins verlamd door de wetenschap dat de periodetitel om de hoek loerde. Vlak voor rust kreeg topschutter Thiebaut echter een open schietkans, maar Luyten wist het leer in extremis nog te keren.

Bij KVSK kwam Thompson in de plaats van een onzichtbare Waligora. Dender zorgde voor het eerste gevaar via een kopslag van Degroote. Boyen kon zich echter opnieuw onderscheiden en duwde in hoekschop. Even na het uur kon Thompson aan de overzijde dan het hoogst klimmen op voorzet van De Condé. Zijn goed gerichte kopslag werd echter door een alert keepende Coppens met enige moeite gepakt. De wedstrijd bleef goed in beide richtingen verlopen, maar echt doelgevaar viel er niet meer op te tekenen. In de slotminuten trachtte Dender alsnog de periodetitel binnen te halen en in de laatste minuut is het Gerets die in een warrige fase de bal alsnog tegen de netten weet te prikken. In extremis mag de kleine ploeg die vorig jaar nog in derde speelde aan het feest en de periodetitel beginnen vieren. KVSK blijft 8e op reeds 11 punten van de leider en periodekampioen.