tubTubeke
ohlOH Leuven
Datum: 07/10/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade Edmond Leburton
Tubeke bevestigt sterke seizoensstart
Joeri De Ren
| 0 reacties
Tubeke bevestigt sterke seizoensstart
Foto: © SC

Tubeke ontving OHL en speelde voor een plaats in het koppeloton. Eigenlijk betrof het een topper al werd er relatief weinig aandacht aan geschonken in de media. Brogno was nog steeds geblesseerd en diende toe te kijken vanuit de tribune hoe Schoonjans zijn stek innam in de punt van de aanval. Bij Tubeke ontbrak Mvemba door interlandverplichtingen en Vandamme door blessure. Goed 1000 toeschouwers waren getuige van een matige partij.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Er werden weinig kansen bijeen gevoetbald door beide ploegen en de uitblinkers waren eerder te zoeken in de defensies. Enkel Flamini kon gevaarlijk schieten vanop afstand en Wauthy diende zijn ploeg dan weer overeind te houden bij het stoppen van een gekraakt schot van Francis.

In de tweede helft was het Tubeke dat zijn kans rook en resoluut ten aanval trok. Dit leverde de thuisploeg de beste kansen op. Tubeke zag een doelpunt afgekeurd worden en trof de paal en de lat. Leuven kon daar weinig tegenover stellen en dreigde enkel via niet al te scherpe pogingen vanop afstand.

Beide ploegen blijven dus meedraaien in de subtop en zeker voor Tubeke is dit eerder verrassend te noemen. De ploeg vormt een ijzersterk geheel en zou – mits meer offensieve kracht – waarschijnlijk nog hoger gerangschikt hebben gestaan. Tubeke mag bovendien spreken van een meer dan geslaagde start daar de ploeg reeds Antwerp, Oostende, Hamme, Leuven en KVSK United.

Vooraf

06/10/2006