Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Diaz Arena
Kortrijk juicht in slotminuten
Giovanny Saelens

Op de negende speeldag in tweede klasse stond de West-Vlaamse derby tussen Oostende en Kortrijk op het programma. Beide ploegen konden een goede zaak in het klassement doen, waardoor de drie punten bij allebei welkom waren. KV Kortrijk won met 1-2. Landu Tubi en Verbrugghe scoorden voor Kortrijk. Van Moppes scoorde het enige Oostendse doelpunt.

Oostende kwam dicht bij de openingstreffer in de vierde minuut. Mollez kwam ver uit doel en werd omspeeld door Sakanoko. Die kon niet profiteren en trapte ver naast. In de zeventiende minuut kwam een vrije trap van Harald Meyssen tot bij Lars, die de bal overkopte. Twee minuten later werd Landu Tubi neergehaald in het strafschopgebied, maar
scheidsrechter Stas floot geen strafschop.

In de 22e minuut kreeg Landu Tubi de kans op de 0-1. Hij trapte het leer tegen de voeten van Begeyn. Kortrijk kwam even later goed weg. De bal wijkte af op Demets, die zo bijna zijn eigen doelman verschalkte. Kortrijk bleef de betere ploeg. Op het halfuur probeerde Timmermans het vanop afstand, maar Begeyn hield zijn netten schoon. Een minuut later werd het opnieuw bijna 0-1. De doorgestoten Landu Tubi probeerde Begeyn te lobben, maar hij kon nog net de bal in corner tikken. In de 37ste minuut was het dan toch raak voor KVK. Landu Tubi mocht alleen op doel afgaan en hij schuifde de bal in de verste hoek voorbij Begeyn. 0-1 was meteen ook de ruststand.

De tweede helft begon met ongevaarlijke afstandsschoten aan beide kanten. De eerste echte kans kwam er voor Gezelle. Hij kopte een voorzet van Chen over. In de 53e minuut mocht Landu Tubi opnieuw het doel bestormen. Zijn schot werd afgeblokt. Oostende kwam ook weer druk zetten. Een kopbal van Mazel werd door Mollez overgeduwd en bij de daaropvolgende hoekschop was de gelijkmaker een feit. De bal kwam voor de voeten van Van Moppes, die mooi binnentrapte: 1-1.

Oostende had kort daarna de kans om op voorsprong te komen. Lord kon op doel afgaan, maar Mollez hield de bordjes in evenwicht. Kortrijk kreeg opnieuw geen penalty in de 63e minuut toen Landu Tubi foutief werd neergehaald. Diezelfde Congolees krulde drie minuten later de bal naast het doel van Begeyn.

In de 78e minuut had Jarakovic de kans op de 1-2, maar Begeyn hield stand. Tien minuten voor tijd ging een vrije trap van Meyssen mooi naar de hoek, maar Mollez liet de 2-1 niet binnen. Daarna volgde een slotoffensief van KV Kortrijk. Timmermans zette de bal voor tot bij Gezelle, maar die kopte naast. Na 89 minuten spelen duwde Begeyn een schot van Gezelle in corner. Twee minuten later volgde het verdiende en winnende doelpunt. Een voorzet van Jarakovic belandde bij Brecht Verbrugghe. De centrale verdediger kopte zonder problemen binnen en zette Kortrijk op rozen. De eindstand was 1-2.

Kortrijk doet en goede zaak in het klassement en klimt op naar de achtste plaats. Er zijn nog drie punten verschil met de tweede in de stand, Antwerp. Volgende week speelt KVK voor de beker thuis tegen FC Brussels. [AN]