Speeldag: Eindronde: speeldag 3
Stadion: King Power at Den Dreef
Antwerp neemt eindronde af van Leuven
Giel Vermeulen

Een afgeladen vol Den Dreef vormde zondagnamiddag de scene voor de match tussen Oud-Heverlee Leuven en R Antwerp FC voor de derde speeldag in de eindronde. Antwerp trok aan het langste eind met een 1-2 eindstand.

Dertien minuten ver in de wedstrijd kwam Antwerp al op voorsprong dankzij Peter Utaka die alleen voor het doel van Ruttens kwam aangelopen en rechts binnen tikte. Een vroege opdoffer voor Leuven dus, zij het van korte duur. Slechts tien minuten later kon de thuisploeg namelijk al een tegengoal brengen met een trap van ver van Sophiane Baghdad. Het doelpunt had eigenlijk nooit mogen vallen aangezien net daarvoor de bal bijna 20 centimeter over de lijn was gegaan, maar Leuven mocht gewoon verder spelen. Kort daarop was het weer bijna raak toen Romain Haghedooren de bal na aantikken van Ristovic slechts enkele centimeters boven het doel deed zoeven. Tien minuten voor rust kreeg Antwerp een nieuwe opdoffer van scheidsrechter Breda te verwerken. Roel Van Hemert een rode kaart voor een fout op Joeri Vastmans. Antwerp moest verder met tien man tegen een vrij opgefokt OHL, dat voorts ook de meeste kansen creëerde. Een corner in de laatste minuut kwam voor de voeten van Brogno, die de bal in de armen van de Antwerpse doelman trapte.

Maar met een gelijkspel mochten Leuven noch Antwerp zich tevreden stellen. Een eerste kansje in de tweede helft was voor Antwerp, maar het was de tijdens de rust voor Haghedooren gewisselde Schouterden die OHL op voorsprong had kunnen brengen. Echter Ristovic blokte de bal. Wat later kreeg Janssens voor doel op aangeven van Odoi een huizenhoge kans maar tot scoren kwam ook hij niet. Een kwartier ver in de tweede periode kreeg Luciano Olguin de bal dan van ver en kopte staalhard voorbij Ruttens de 1-2 in de Leuvense netten. Schoonjans probeerde nadien alleen bij doel te komen maar trapte over. Hierop ging Utaka alleen richting Ruttens maar trapte zachtjes in de armen van de keeper. Bijna een kwartier voor einde kreeg Janssens van Brogno de bal voor het hoofd maar besloot hoog over. Hetzelfde scenario deed zich nadien nog eens voor met ditmaal de ingevallen Francis die miste.
En zo werd de wedstrijd beslist met Leuven dat nu onderaan in het klassement blijft bengelen met nul punten en Antwerp dat nu op de hielen zit van een Tubize, dat deze speeldag de punten ging halen bij United met alweer het kleinste verschil.

Antwerp en Leuven ontmoeten elkaar weer op de Bosuil volgende donderdag.