antAntwerp
ohlOH Leuven
Datum: 29/05/2008 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Eindronde: speeldag 4
Stadion: Bosuil
Antwerp danst de tango
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Antwerp danst de tango
Foto: © SC

Antwerp heeft tegen OHL gedaan wat het moest doen: winnen. Luciano Olguin zorgde met een kopbaldoelpunt voor het kleinste verschil.

Antwerp probeerde van bij het eerste fluitsignaal de bezoekers uit Leuven dood te knijpen en de rood-witten slaagden bijna meteen in hun opzet: Luciano Olguin lobte in de eerste minuut al een bal over de leegstaande kooi van Jonathan Ruttens. De motor sloeg in overdrive, maar Peter Utaka – schot op Ruttens - noch Zarko Jelicic – kopbal over doel -slaagden om de furieuze start om te zetten in een doelpunt.
 
De  Antwerpse benzine was echter al snel opgebruikt en OHL nam het initiatief over. Met een gelukje kwam het zelfs bijna op voorsprong. Ristovic miskeek zich volledig op een zwak schotje van Stijn Francis en kon maar nipt de openingstreffer vermijden. De Servische doelman herpakte zich en hield met een knappe parade op Schoonjans zijn netten schoon. Een kopbal van Francis verdween naast de kooi van Ristovic.
 
Bijtanken
 
Een vlakke vrije trap van Darko Pivaljevic op Ruttens luidde een Antwerps slotoffensief in, maar Bobsam Elejiko kopte een wenkende mogelijkheid naast. Een mooie actie Olguin-Utaka-Slobodan Slovic kreeg geen betere bestemming dan het zijnet.
 
Antwerp tankte vertrouwen en energie en ging na de rust op haar elan door. Met succes. Ruttens keerde in eerste instantie een schot van Utaka in hoekschop, maar werd in het daaropvolgende luchtduel geklopt door Olguin. De Bosuil danste de tango.
 
Redder Ristovic
 
Rood-wit ging op zoek naar een bevrijdende tweede treffer en was daar via Pivaljevic dicht bij. De Serviër zag zijnschot echter naast de verkeerde kant van de paal hobbelen. De 12.000 fans wachtten met een ei in de broek het laatste fluitsignaal en dankten na het laatste fluitsignaal Ristovic op hun blote knieën.
 
Na het accident de parcours in het begin van de wedstrijd was de Antwerpse goalie op geen enkele fout meer te betrappen. Tot grote frustratie van Omonga en Vastmans, die de Serviër met een knappe parade zagen uitppakken op hun afstandschoten.
 
Utaka had in de slotfase tot tweemaal toe de beslissende treffer aan de voet. De Nigeriaan omspeelde een eerste maal Ruttens, maar zag zijn schot in hoekschop gekeerd door Vastmans. Bij een tweede poging besloot hij op de hakken van Ruttens en kopte hij in de herneming over.
 
Clash met Tubeke
 
Door de overwinning van Tubeke tegen KVSK United komt Antwerp geen stap dichter bij eerste klasse. Zondagmiddag om 16.00 staat het duel tussen de eerste en tweede in de eindronde op het programma. Kan Antwerp deze keer wel winnen van Tubeke en de poort naar eerste klasse open houden.

2e klasse

 Eindronde: speeldag 4