Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Guldensporenstadion
Bétrémieux schiet Kortrijk voorbij Oostende
Giovanny Saelens

KV Kortrijk won zondagnamiddag met 1-0 van KV Oostende. Het enige doelpunt kwam er via Cédric Bétrémieux, de topschutter van tweede klasse.

Al na zes minuten trilden de netten. Op een counter kon Nfor de bal tot bij Bétrémieux brengen. De Fransman zette een mooie individuele actie op en scoorde de 1-0. Vijf minuten later bereikt Bétrémieux flankspeler Istvan Bakx, wiens schot wordt afgeblokt.
Bij KV Oostende kwam de eerste dreiging er via Muller van Moppes. Hij trapte de bal naast doel. Het was wachten op nieuwe kansen tot voorbij het halfuur. Verbrugghe trapte naast en aan de overkant pakte Mollez een schot van Muller van Moppes. Het stond 1-0 aan de rust.

In het eerste kwartier van de tweede helft werd er vooral op het middenveld gevoetbald. Na 58 minuten een schot van Hempte, dat via Begeyn over doel ging. Een knap schot van Dekeyzer op het uur, maar met een even knappe redding behoedde Mollez voor Kortrijk de gelijkmaker.
Met nog een kwartier te gaan trapte Vanneste over. KV Oostende had het veldoverwicht, maar er waren niet veel goede kansen meer te zien. Een schot van Wallaeys werd door Mollez in corner getikt en bij die hoekschop kopte Masureel naast. Bij Kortrijk zag invaller Hariti zijn schot voorlangs gaan. Het eindigde 1-0.

Er werd 84 minuten gevoetbald zonder te scoren. Eén snelle aanval volstond voor de thuisploeg om de overwinning binnen te halen. Door deze zege staat KVK nu op een vijfde plaats. KV Oostende staat op de zestiende stek.