Speeldag: Speeldag 14
Stadion: King Power at Den Dreef
Leuven en Union delen punten
Giel Vermeulen

Een winderige match werd zondagnamiddag gespeeld op Den Dreef tussen OH Leuven en Union SG. De Brusselaars kregen een laat sinterklaascadeau door een own goal van Leuven. Thomas Matton zorgde voor de verdiende gelijkmaker met de 1-1 eindstand.

Oud-Heverlee Leuven speelde voor de tweede keer op rij in de competitie gelijk. En ditmaal, anders dan op Antwerp verleden zaterdag, was dit niet door toedoen van de tegenstander. Ugo Nwadikwa speelde ongelukkig de bal net iets te hard terug naar doelman Ruttens en bracht zo, met een beetje hulp van de wind, Union op voorsprong. Jammer voor Nwadikwa, die voorts wel een goede match speelde.

Het was een mooie eerste helft met goed spel van beide ploegen en net wat meer balbezit voor Leuven. Een hoekschop van Nils Schouterden, een kwartier na aftrap, bracht de bal bij Ruytinx die hard overkopte. Via een doorsteekpas van Stassin kwam Duchatelet aan de bal, die te lang wachtte voor Ruttens en zo een kans liet liggen. Ruttens redde even later ook nog als Stassin een verre bal langs Greven liet passeren, maar Siani kon niet scoren. Leuven bleef niet bij de pakken zitten, Ruytinx schoot eerst en later Mosia op aangeven van Brogno, maar dit was buiten een sterk verdedigend Union gerekend. Doelman Kudimbana redde ook goed op een sterk schot van Mosia, op aangeven van Ruytinx. De eerste helft was bijna gespeeld toen Nwadikwa de bal net iets te hard terugspeelde op Ruttens die het resultaat in zijn netten kon constateren. Een opdoffer voor OHL maar vooral Nwadikwa die de steun van supporters en spelers goed kon gebruiken.

Leuven kwam sterker uit de kleedkamers en deed Union wat wijken. Echter was het Union dat eerst kwam opzetten in de tweede helft met een kopbal van Siani, die Ruttens over doel tikte. Doelman Kudimbana bracht goede reddingen en pakte zo een ver maar zwak schot van Nwadikwa en een een slecht gemikte kopbal van Ruytinx. Ruim een kwartier voor einde werd een uitstekende inspanning van OHL deze wedstrijd beloond door Matton, die met een hoekschop de bal aan de verste paal deed binnendraaien. Hoewel toch nog heel sterk deze tweede helft, kon Leuven de kansen niet meer afwerken en moest het zich, samen met Union, tevreden stellen met één punt.

Als OH Leuven komende matchen op Geel en thuis tegen Hamme wint, kan het nog hoog eindigen voor de winterstop. Hetzelfde geldt voor Union.