Olympic Charleroi - KVK Tienen

Tienen pakt 3 punten tegen Charleroi
filip broos
| 0 reacties
Tienen pakt 3 punten tegen Charleroi
Foto: © SC

De doggen van Olympic Charleroi zijn er zaterdagavond niet in geslaagd de drie punten thuis te houden. Ditmaal was het KVK Tienen dat met de punten huiswaarts keerde.

Olympic Charleroi leed zijn 2e opeenvolgende thuisnederlaag, ditmaal tegen de suikerjongens van trainer Nassen. Tienen won na een matige wedstrijd met 0-2 en behoudt zo aansluiting met de kop van de rangschikking.

Het voetballen op een modderig veld was voor beide ploegen niet altijd makkelijk en de massa's regen en wind die er vielen maakte dat het niveau niet echt hoog was , al maakte ze er het beste van gedurende de 90 minuten.

De Doggen staken als eerste hun neus aan het venster toen Lunenburg een terugspeelbal tekort inspeelde maar Niangbo stuitte op een attente doelman Schuermans. De suikerjongens zonder de gekwetste Geebelen en met Vanarwegen als enige spits probeerden te dreigen via snelle overschakelingen via de flanken met Vandecauter en Michael Lacroix. Opeen van deze uitbraken trapte Régis Lacroix naast het doel van Delferriere. Dit was slechts uitstel want minuten later kwam de bal na een vlotte combinatie bij Vandecauter en die liet de lokale doelman kansloos, 0-1.
Charleroi reageerde met pogingen van Pedini en Flammini maar beide schoten werden door de Tiense goalie onschadelijk gemaakt.


Na de traditionele koffiepauze drukte Charleroi meteen en de suikerjongens plooiden noodgedwongen terug op eigen helft en loerden op de counter. Veel kansen leverde dat niet meteen op voor de Doggen al was Pedini er kort bij toen die een voorzet van Flammini net miste. Een schot van Steens werd door schuermans in twee tijden onschadelijk gemaakt. Tienen wisselde de onzichtbare Vanarwegen voor Belme en deze laatste liet zich meteeen opmerken toen die de ook al ingevallen Da Silva afzonderde voor het waalse doel maar het schot van de tienenaar was te zwak om KVK op rozen te zetten.

Het was wachten tot in blessuretijd alvorens de winst werd veilig gesteld, al was het nu Da Silva die na een lange run Belme voor doel bracht en deze laatste miste de kans niet,0-2.


Zo neemt KVK Tienen de 3 punten mee naar de suikerstad en blijft het zo aansluiting behouden met de kop van het klassement. De suikerjongens staan op een gedeelde 6e plaats op 3 punten van de leider. Olympic leed zijn 6e nederlaag van het seizoen en staat in de middenmoot, een plaats waar men bij het begin van het seizoen toch van droomde.
Volgend weekend reizen de doggen naar de Freethiel omdaar SK Beveren partij te geven. Tienen neemt het op tegen een andere nieuwkomer in tweede namelijk UR Namen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws