Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Bosuil
Antwerp houdt de drie punten thuis

Antwerp heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tot een goed einde gebracht. De Great Old versloeg KV Oostende met 2-0 en klimt zo stilaan in het klassement. Olguin en Fränkel zorgden voor de doelpunten.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of het stond al bijna 1-0. Kenmogne kreeg de bal in de kleine rechthoek, maar schoot op de Oostendse doelman. De bezoekers konden daar weinig tegenoverstellen en probeerden het dan maar met de lange bal. Zonder succes zo bleek, want een eerste echte kans kwam er pas na 23 minuten. Ondertussen had rood-wit het meeste balbezit, maar echt uitgespeelde kansen creëren zat er niet in. Op slag van rust nog wel een mooie kans van Kevin Baert, maar zijn volley werd even mooi uit doel gehouden.

In de tweede helft zakte het tempo bij de thuisploeg en probeerden de kustjongens te profiteren. Dat lukte bijna, maar doelman Ristovic stond gelukkig voor de Great Old op de juiste plaats. Eén keer moest de Antwerpdoelman alle lichaamsdelen gebruiken om de bezoekers van de gelijkmaker te houden. Meteen na de goede kans van Oostende was het wel raak. Na wat geharrewar in de zestien kwam de bal voor de voeten van Fränkel die meteen uithaalde: 2-0. Over and out voor Oostende, dat de bui al had voelen aankomen. Na de verlossende treffer kreeg Antwerp nog één goede mogelijkheid, maar Olguin kopte de bal knullig over en zo bleef het 2-0. [AN]