Datum: 13/08/2008 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: King Power at Den Dreef
OH Leuven ondergaat dominant STVV
Giel Vermeulen
| 0 reacties
OH Leuven ondergaat dominant STVV
Foto: © SC

De eerste speeldag in de herdoopte tweede klasse is voor OHL afgelopen met een domper. Leuven moest de duimen leggen voor het fitte en kersvers ex-eersteklasser STVV. Sint-Truiden won verdiend met 1-3. Nieuwkomer Eboigbe scoorde voor OHL het punt.

De Leuvenaars tekenden voor de eerste kans: Eboigbe hield de bal binnen en bediende Jarakovic, die in de vlucht net over besloot. Meteen daarop nam STVV de wedstrijd in handen en moest de thuisploeg het spel ondergaan. Eerst zette Wilmet voor op rechts en trapte Debroux naar doel, maar doelman Ruttens redde knap met de voet. Nog in het openingskwartier wrong Wilmet zich tussen Vastmans en Lahousse, waarna de Truienaar voorlangs besloot. Kort daarop moest Ruttens een voorzet-schot van Wagemakers uit zijn doel boksen en redde Ugo in extremis een pegel van Sidibe. OH Leuven kreunde onder de Truiense druk, maar kon halfweg de eerste periode toch nog eens dreigen: Eboigbe reageerde alert op een vrijschop van Dugardein, maar zag zijn schot afgeblokt. Op het halfuur besloot Charai in het zijnet op aangeven van Wilmet en redde Ruttens een vrijschop van Wagemakers in twee tijden. Een overvloed aan kansen dus voor Sint-Truiden, maar het was OHL dat op voorsprong klom: Ruytinx stuurde Schoonjans diep, die bediende Jara en Eboigbe rondde de knappe Leuvense aanval af. In het slot van de eerste periode besloot Charai, op aangeven van Delorge, op de paal.
“Ik was aan de rust heel tevreden met die 1-0, want ik kan niet anders dan toegeven dat we het spel moesten ondergaan”, stelde Cossey. “Het was de bedoeling om in de tweede helft de druk zo lang mogelijk weg te houden, maar dat is duidelijk niet gelukt.”

Vroeg in die tweede periode kantelde de wedstrijd immers in het voordeel van STVV: Wilmet begon aan een gezondheidswandeling, daarbij niet gehinderd door de Leuvense defensie, kon dan rustig afleggen voor de vrijstaande Debroux, die de gelijkmaker fraai binnen trapte. Meteen daarop pakte Ruytinx zijn tweede gele kaart na een opstootje met Chimedza. “Ongelooflijk dat de ref rood trok voor Bjorn”, schuddebolde Cossey na de wedstrijd. “Chimedza stak zijn vinger in het oog van Bjorn en de scheids interpreteerde de fase als een schwalbe van Ruytinx.” Op de beelden is alleszins duidelijk te zien dat El Toro een slag in het gezicht kreeg. Of Bjorn de beelden zelf heeft kunnen zien,valt overigens te betwijfelen, want zijn oog zat volledig dicht. OHL liet zich echter niet kennen en knutselde met een man minder een vlotte combinatie in elkaar: Jara besloot echter over doel na knap voorbereidend werk van Dugardein en Schoonjans. Toen Eboigbe halfweg de tweede periode rechtstreeks rood kreeg voor slaan naar Wagemakers, kon je de bui al zien hangen. Ook aan dit rood karton hing een reukje. “Wagemakers hing zowat tien meter lang aan het lijf van Eboigbe. Toen die zich wou loswringen, moet hij een slag gegeven hebben aan Wagemakers”, becommentarieerde Cossey het incident. In de laatste twintig minuten slikte OH Leuven nog twee doelpunten op evenveel stilstaande fases. Euvrard en Sidibe waren de doelpuntenmakers van dienst. “Bijzonder jammer dat je op twee vrijschoppen de wedstrijd verliest, want net op die momenten mis je uiteraard die twee uitgesloten jongens”, stelde Cossey terecht.

OH Leuven krijgt amper drie dagen tijd om te herstellen van deze uppercut, want moet zondag alweer aan de bak voor de beker van België. Dan zakt Aywaille af naar Den Dreef.

Sint-Truiden heeft nog minder tijd om recupereren. Deze zaterdag al start het de beker tegen Verbroedering Meldert.