Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Bosuil
Invallersdoelman schenkt Sint-Truiden de zege
Steurbaut Kersten

Sint-Truiden blijft op schema voor een ticket richting eerste klasse. De Limburgers wonnen met 1-2 op het veld van Antwerp. Met dank aan de Antwerpse invallersdoelman Kevin Wauthy.

De 25-jarige Wauthy had nooit verwacht dat hij op een zonnige middag zo’n belangrijke rol zou spelen in de topper tussen Antwerp en Sint-Truiden. De Belgische doelman begon op de bank, maar moest net voor het half uur invallen voor de geblesseerde Pedrag Ristovic.

Een invalbeurt die niet slechter kon beginnen. Wauthy stond nog geen halve minuut op het veld en mocht zich al omdraaien. Hij verkeek zich volledig op een ver afstandsschot van Jonathan Wilmet en zag het leer in doel vallen.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel toen Wauthy in de slotfase een tweede keer flaterde. Hij kwam slecht uit op een voorzet van Wilmet. Peter Van Houdt kopte over Wauthy op de lat, Ibrahim Sidibe kopte in de herneming in het leegstaande doel. In de slotfase was Sébastien Siani nog dicht bij de 1-3, maar deze keer reageerde Wauthy wel attent en ging hij goed plat.

Opnieuw zwaar puntenverlies voor Antwerp, maar het had er helemaal anders kunnen uitzien voor de rood-witten. Darko Pivaljevic had een minuut voor de dramatische invalbeurt van Wauthy Antwerp met een knap doelpunt net op voorsprong gebracht. Het had toen al 2-0 kunnen staan, maar Slobodan Slovic besloot na een kwartier, op aangeven van Pivaljevic, op een goed keepende Mignolet.

Antwerp was nog twee keer dicht bij de 2-1, maar zowel De Vriese – voor rust- en de ingevallen Adamo Coulibaly vonden opnieuw een sterke Mignolet op hun weg naar doel. In de slotminuten maakte de doelman zijn heldenstatus nog iets groter. Met een prachtige kattensprong tikte hij een kopbal van Fränkel uit zijn doel.

Antwerp verdiende meer, maar stuitte op een sterke Mignolet en zag de eigen doelman twee keer in de fout gaan. [MDN]