Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Bergestadion
Wetteren toont zich meest efficiënt op bezoek bij Tienen
Bram Coenen

Standaard Wetteren is vanmiddag met 1-2 gaan winnen op het veld van KVK Tienen. Dankzij deze zege klimmen de leeuwen naar een knappe zevende plaats, Tienen blijft hangen in de ruime middenmoot.

Bij Tienen moest trainer Daniel Nassen noodgedwongen twee wijzigingen in de basiself aanbrengen. De gekwetsten Issame Charaï en Karel De Smet werden vervangen door Sven Vandeput en Lennert Vanherberghen. Trainer Wim De Corte bracht bij Wetteren Rob Claeys en Benjamin De Wilde opnieuw in de ploeg, Frederik De Winne en Tim Vleminckx verdwenen uit de basiself.

Na een lange studieronde was de eerste grote mogelijkheid voor de thuisploeg. Spelverdeler Mike De Silva stuurde Arnaud Biatour knap in het straatje, maar doelman Griffin De Vroe kon diens bal nog net in corner verwerken. Uit die corner knalde Siegerd Degeling de bal knalhard net voorbij de verste paal. Op een volgende mogelijkheid was het wachten tot net na het halfuur wanneer Christophe Nahimana het vanop zo’n 30 meter probeerde, maar de bal ging hoog over doel.

Dolle twee minuten

Nog geen drie minuten later wist Tienen dan toch de score te openen wanneer Degeling mocht aanleggen voor een vrije trap. De rechtsbuiten schilderde de bal mooi op het hoofd van Vanherberghen, die De Vroe met een kopbal in de winkelhaak kansloos liet. Tienen gelanceerd zou je denken, maar een minuut later was alles opnieuw te herdoen wanneer de thuisdefensie een  kopbal van topschutter Jan De Langhe niet weggewerkt kreeg. Jeroen Van Damme stelde zich geen vragen en besloot droog onder Ludovic Govoni in doel, meteen ook de ruststand in een zoutloze eerste helft.

Tienen kwam na de pauze het best uit de kleedkamers en dreigde meteen via Vanherberghen, zijn schot ging echter een metertje over de kooi van De Vroe. Even later kwam Wetteren opnieuw bijzonder goed weg wanneer een pegel van Glenn Neven vanop zo’n 25 meter pal op de lat strandde.

Deksel op de neus

De 2-1 leek voor de thuisploeg in de lucht te hangen, maar ze viel uiteindelijk aan de overzijde. Een inworp van op links belandde bij Sam De Munter, die zich geen vragen stelde en de bal voorbij Govoni in de verste hoek plaatste. Wetteren een beetje tegen de gang van het spel in op voorsprong, maar hoezeer Tienen daarna ook probeerde, echt kansen creëren lukte niet meer voor de thuisploeg. Het was integendeel Wetteren dat nog een uitstekende kans kreeg om de wedstrijd definitief te beslissen. Op doorsteekpass van Gil Servaes besloot De Munter echter al te zwak recht op Govoni.

Wetteren klimt dankzij deze zege richting subtop met een knappe zevende plaats, Tienen blijft op een tiende plaats hangen in de ruime middenmoot.