Antwerp - OH Leuven (2e klasse 2010/2011)

Wedstrijd van Speeldag 33 uit de 2e klasse 2010/2011 tussen Antwerp en OH Leuven.

Datum: 24/04/2011 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Bosuil

Live

Discussieer live mee!
90

Goal
Doelpunt van Jasper Vermeerbergen (Onbekend Onbekend)
Spektakel op de Bosuil. Vermeerbergen maakt er in een warrige fase nog 2-2 van. Loopt het dan toch nog mis voor OHL?
90
OHL krijgt het bericht dat Lommel niet gewonnen heeft. De titel is toch nog binnen! Het feest kan beginnen.
90
Glouftsis krijgt nog de kans om Antwerp de zege te schenken, maar mikt van dichtbij over.
84

Goal
Doelpunt van Benjamin Lambot (Onbekend Onbekend)
Maakt Antwerp het nog spannend? Lambot mildert van dichtbij de score.
79
Vervangen Jordan Remacle
Ingevallen Mark De Man

De Man krijgt nog tien minuutjes.
77
Phibel schuift nog eens mee naar voren en probeert de eer te redden. Zijn schot waait een metertje naast.
76
Vervangen Yannick Put
Ingevallen Franky Pelgrims


76
Vervangen Wouter Scheelen
Ingevallen Sandro Bloudek


69
De supporters van OHL horen dat Lommel achter staat tegen Oostende. Nu kan het niet meer mislopen. Het feestje is begonnen.
67
Van de verzorging van Lenaerts maken de andere spelers gebruik om even wat te gaan drinken. Van Geneugden roept zijn troepen bij elkaar, bij Antwerp is er nog maar weinig overleg.
65
Phibel vliegt in een luchtduel tegen Lenaerts aan. De doelman gaat opnieuw tegen de grond. Bij OHL maken ze zich heel kwaad.
64
Zevne dwingt meteen een vrije trap af. De Turk gaat achterde bal staan, maar knalt recht in de muur.
62
Vervangen Audry Diansangu
Ingevallen Kerem Zevne


61
Yves Lenaerts is na een luchtduel op de grond blijven en moet verzorgd worden.
59

Goal
Doelpunt van Wouter Scheelen (Onbekend Onbekend)
De titel lijkt binnen voor OHL. Een vrije trap van Scheelen verdwijnt rechtstreeks in doel.
55
Remacle gaat neer in de zestien en claimt een strafschop. Pots wil er echter niets van weten en laat Wauthy uittrappen.
50
Antwerp probeert wat meer druk te ontwikkelen. Glouftsis wacht echter te lang, Baert probeert het dan maar spectaculair. Zijn omhaal vliegt naast.
46
Pots heeft de tweede helft op gang gefloten. De supporters van Leuven kunnen beginnen aftellen. Of verstoort Antwerp toch nog het feestje?


Scheidsrechter
Rust
OHL staat op 45 minuten van de promotie naar eerste klasse. De Brabanders hadden even tijd nodig om greep te krijgen op de wedstrijd, maar na een foutje van Antwerp-doelman Kevin Wauthy kon Harbaoui toch zijn 22ste van het seizoen maken. Remacle was al snel dicht bij de 0-2, deze keer was Wauthy wel attent. Antwerp, dat met Oris, Di Gregorio en De Vriese drie sterkhouders mist, kon slechts één keer dreigen voor het bezoekende doel. Audry Diansangu besloot met zijn mindere voet onbegrijpelijk ver naast.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
44
 Gele kaart voor Yannick Put

43
Antwerp komt net voor rust nog even piepen. Phibel klimt op een vrije trap het hoogste, maar zijn kopbal wordt nog door een Leuvens lichaamsdeel weggewerkt.
39
 Gele kaart voor Wim Raymaekers
Raymaekers heeft weinig oog voor de bal en haalt een Antwerp-speler onderuit. Derde gele kaart voor OHL.
33
Bart De Roover schudt het hoofd. Hij beseft dat het heel moeilijk zal worden om hier nog iets te rapen. Phibel stuurt een breedtepass richting de zijlijn.
32
Bij de thuisploeg lijken de spelers even van slag. Uit het bezoekende supportersvak weerklinkt gezang: 'Wie gaat naar eerste? Wij gaan naar eerste.'
30
Wauthy herstelt zijn foutje van daarnet en zweeft een vrije trap van Remacle uit de kruising. Het blijft echter wel 0-1. Daar kan de Antwerpse goalie niets meer aan veranderen.
28
 Gele kaart voor Maxime Annys
Annys laat zijn voetje hangen bij Martin en gaat als tweede speler op de bon.
27

Goal
Doelpunt van Hamdi Harbaoui (Jordan Remacle)
De Antwerpse misser wordt meteen cash betaald. Wauthy gaat onder een hoekschop van Remacle door en Harbaoui kopt het leer tegen de touwen.
25
Aiaiai, Diansangu krijgt alle tijd en ruimte om te schieten. De jonge aanvaller moet met rechts schieten, maar besluit onbegrijpelijk met zijn mindere linker. Het leer vliegt richting de zijlijn. Hier moet Antwerp meer mee doen.
23
Tim Pots legt de wedstrijd even stil. De spelers krijgen even tijd om het vochtgehalte terug op peil te brengen. Voor de trainers ook een ideaal moment om tactisch wat bij te sturen.
20
 Gele kaart voor Pieter Nys

19
Antwerp moet vandaag winnen om nog een waterkansje te maken op de eindronde. Een moeilijke taak voor de ploeg van De Roover, die met Oris, Di Gregorio en De Vriese drie sterkhouders moet missen.
17
De bezoekers krijgen meer greep op de wedstrijd. Thomas Phibel moet zich heel breed maken om Harbaoui niet bij de bal te laten komen.
15
Onze woorden zijn nog niet koud of Harbaoui zorgt voor dreiging. De Tunesiër gaat echter iets te fel in duel met Wauthy en wordt teruggefloten.
13
OHL rekent vandaag op de doelpunten van Hamdi Harbaoui. De Tunesiër trof dit seizoen al 21 keer raak, maar heeft deze middag nog geen bal gezien.
10
Een vrije trap van Kevin Baert is het eerste wapenfeit van de wedstrijd. OHL-doelman Lenaerts kent weinig problemen en plukt het leer uit de lucht.
8
OHL had de intentie om Antwerp meteen bij de keel te grijpen, maar de bezoekers slagen niet in hun opzet. De thuisploeg geeft achterin weinig ruimte weg.
4
Antwerp wil duidelijk geen Leuvens feestje op de Bosuil en de rood-witte spelers trekken hun voetje niet terug. Peersman zet zich stevig door tegen Remacle. De aanvaller maakt zich kwaad.
2
De Bosuil is alvast goed volgelopen voor de topper in tweede klasse. In het bezoekersvak is er geen plaatsje meer vrij en ook de Antwerpse fans zijn met velen naar het stadion afgezakt.
1
Antwerp en Leuven beginnen eraan. Is OHL over 90 minuten kampioen in tweede of steekt de Great Old daar een stokje voor?

Vooraf
De Bosuil mag zich op Pasen nog eens opmaken voor een aangename voetbalnamiddag. Oud-Heverlee Leuven kan zich op het veld van Antwerp verzekeren van de titel in tweede klasse. De thuisploeg heeft nog een waterkansje op een ticket voor de eindronde.

Met nog twee wedstrijden op het programma heeft Oud-Heverlee Leuven vijf punten voorsprong op eerste achtervolger Lommel United. Bij winst is OHL zeker van de promotie naar eerste klasse. Laat OHL punten liggen op de Bosuil, dan moet het al rekenen op puntenverlies van Lommel United.

Trainer Ronny Van Geneugden kijkt echter verder dan de sportieve prestaties. “Los waar dit verhaal eindigt kun je zeggen: hier is al iets neergezet. En dat is de grootste voldoening”, aldus de Limburger.

OHL zal de titel niet cadeau krijgen op de Bosuil. De Great Old zal zijn vel heel duur verkopen. Na een sterke 12 op 15 behoudt Antwerp immers een waterkansje op een ticket voor de eindronde. Dan moet de oudste club van het land vandaag wel beginnen met een zege.

Aanvaller Niels Martin wil nog niet aan de periodetitel denken, maar heeft vandaag een andere ambitie. “We willen eindelijk eens een topper winnen.” Bart De Roover, die deze week zijn contract verlengde, kan tegen OHL wel niet rekenen op topschutter Kevin Oris en Emmerik De Vriese.
Opstellingen
Antwerp: Wauthy Kevin, Phibel Thomas, Vermeerbergen Jasper, Baert Kevin, Lambot Benjamin, Diansangu Audry , Glouftsis Stavros, De Corte Thomas, Put Yannick, Martin Niels , Peersman Marvin.
OH Leuven: Lenaerts Yves, Hayen Nicky, Raymaekers Wim, Van Goethem Kenneth, Remacle Jordan, Annys Maxime, Ruytinx Bjorn, Nys Pieter, Weuts Koen, Harbaoui Hamdi, Scheelen Wouter.

2e klasse

 Speeldag 33