Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Het Kuipje
Westerlo kan het niet afmaken tegen Antwerp
Robby Morren

De topper in de Belgacom League tussen Westerlo en Antwerp is geëindigd op een 0-0 gelijkspel. Toch zagen de talrijk opgekomen supporters een aangename wedstrijd met een hoge intensiteit en veel duelkracht. Westerlo was de beste ploeg maar Owusu miste enkele uitstekende kansen.

Robby Morren in Westerlo

De eerste helft leverde een heel aangenaam kijkstuk op voor de talrijk opgekomen toeschouwers. Beide ploegen lieten de bal snel rondgaan en de duels waren intens. Dat zorgde voor een leuke pot voetbal.

Missers van Owusu
Het was de thuisploeg die het laken naar zich toetrok, het balbezit opeiste en altijd had moeten scoren. De beste mogelijkheden waren voor de Kemphanen maar het vizier van Owusu stond niet op scherp. Hij trapte een perfect teruggelegde bal in het pak, toen hij voor doelman Sengier werd vrijgespeeld besloot hij onbeholpen naast en ook toen Vandenbergh hem bediende kon hij vanop een viertal meter niet binnen het kader mikken.

Antwerp speculeerde vooral op de counter en kwam er enkele keren gevaarlijk uit. Vermeulen knalde het leer niet zo ver naast de kooi van Sengier en diezelfde doelman werd door zijn ploegmaat gered toen Bennassar een voorzet van dichtbij op de slof nam.

De tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld als voor de pauze met Westerlo dat het initiatief nam en nadrukkelijk op zoek ging naar een doelpunt en Antwerp dat er telkens heel snel probeerde uit te komen. We zagen schoten van Goor en Dom maar echt uitgespeelde kansen bleven uit.

Spannend slot
Het slotkwartier was voor de thuisploeg met verschillende hoekschoppen maar geen enkele leverde iets op. De ingevallen Ben Lulu leverde een prima schot af maar Sengier had een uitstekende parade in huis. In een spannende slotfase kon Antwerp nog dreigen vanop een vrije trap aan de zijkant van de grote rechthoek maar gescoord werd er niet meer.

Westerlo blijft zo voorlopig tweede op 2 punten van leider Woluwe, Antwerp komt voorlopig op gelijke hoogte van Oostende.