Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Diaz Arena
KVO is Antwerp de baas
Tomas Taecke

KV Oostende heeft het topduel tegen Antwerp met het kleinste verschil gewonnen. De bezoekers namen de eerste helft voor hun rekening maar in een sterk tweede bedrijf haalden de kustjongens alsnog de bovenhand (2-1).

Tomas Taecke in Brugge

Voor de onvervalste topper tegen de Great Old kon KVO-coach Vanderbiest geen beroep doen op spelmaker Jonckheere. Dissa en Depoitre waren de spitsen die Vandamme op de bank hielden. Bij de bezoekers nam Van Tornhout opnieuw plaats op de bank. KV Oostende nam de beste start en was met een kopbal van Schmisser ook meteen gevaarlijk. Antwerp reageerde met een harde knal van Giverin. Voorbij het kwartier namen de gasten de eerste echte kans voor hun rekening. Dom bediende Faucher met een fantastische voorzet, maar de jonge Fransman kopte onbegrijpelijk naast.

Halverwege de eerste helft kwam Antwerp toch op voorsprong: Giverin zag zijn schot eerst afgeblokt worden maar knalde in de herneming onhoudbaar voorbij Kudimbana. Na een evenwichtig wedstrijdbegin opende de huurling van Man United niet geheel onverdiend de score (0-1). De bezoekers waren baas, maar toch herstelde KVO nog voor de rust het evenwicht. Brouckaert profiteerde van het foutje van Komel en liet Sengier vervolgens geen kans (1-1). Na een eerste helft waarin Antwerp toch de betere ploeg was hingen de bordjes halverwege in evenwicht.

KVO putte moed uit de gelijkmaker en kwam een pak frisser uit de kleedkamers. Een schot van Moreels werd in extremis afgeblokt, dat van Brouckaert ging maar net naast. Op het uur kreeg Depoitre een unieke kans om de thuisploeg op voorsprong te schieten. De boomlange spits werd in het straatje gestuurd, maar Sengier kon zijn doelpoging nog net uit zijn doelvlak weren. Een kwartier voor inrukken lukten de kustjongens toch in hun opzet. Moreels zette Depoitre alleen voor Sengier, de spits miste deze keer niet (2-1). Kort voor het einde van de wedstrijd bezorgde de Aalsterse connectie de thuisploeg mogelijk de volle buit.

In de slotfase kreeg Antwerp nog een indirecte vrijschop maar die werd hoog over doel geknald. Delpoitre kreeg de kans op een tweede treffer maar opnieuw haalde Sengier de bovenhand. KVO wint de topper na een sterke tweede helft en nadert tot op één punt van leider Woluwe. Antwerp was voor de rust baas maar ging na een slappe tweede bedrijf alsnog onderuit.