Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Bosuil
Oostende blijft maar winnen, Lommel onderuit
Timothy Collard

KV Oostende weet niet meer wat verliezen is. De kersverse kampioen uit tweede afdeling won zondagnamiddag met 0-2 op het veld van Antwerp en geeft zijn titel op die manier nog wat meer glans. Lommel ging onderuit bij Visé, Boussu Dour en Aalst deelden de punten.

Antwerp-Oostende  0-2

Oostende kroonde zich op de vorige speeldag al tot kampioen van tweede klasse, maar dat weerhield de kustploeg er niet van om zijn promotie nog wat extra kleur te geven op bezoek bij Antwerp. Na een halfuur spelen bracht Sébastien Siani KVO aan de leiding, 0-1 was ook meteen de ruststand.

Na rust kwam Oostende eigenlijk nooit meer in de problemen. Het team van coach Vanderbiest had het betere van het spel en een kwartier voor tijd legde Niels De Schutter de 0-2-eindcijfers vast.

Visé-Lommel United  3-1

Lommel United daarentegen kende minder succes op bezoek bij Visé. Op de vorige speeldag verpletterde de Limburgse club Moeskroen-Péruwelz nog met 4-1, maar vandaag toonde Lommel een totaal ander gezicht.

Visé kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Biatour. Op het halfuur bracht Dieter Dekelver Lommel nog lansgzij, maar in de tweede helft sloeg Visé een kloof van twee doelpunten binnen een tijdspanne van amper vijf minuten. Lacroix en Camara zorgden voor een 3-1-overwinning.

Boussu Dour-Eendracht Aalst  0-0

Boussu Dour en Eendracht Aalst tot slot, hielden het bij een teleurstellend gelijkspel. Mourabit kreeg begin de tweede helft rood bij de thuisploeg, maar Aalst kon niet profiteren met een mannetje meer. De wedstrijd eindigde zoals hij begon: met een brilscore.