Datum: 27/04/2014 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Het Kuipje
Westerlo keert terug naar de Jupiler Pro League
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Westerlo keert terug naar de Jupiler Pro League
Foto: © Photonews

Westerlo keert na 2 seizoenen terug naar de Jupiler Pro League. De titelmatch tegen Eupen werd een spektakelstuk met al snel twee rode kaarten, een gemiste strafschop, een gezonde dosis strijdlust en veel spanning. De Kemphanen wonnen uiteindelijk met 1-0.

Robby Morren en Tamara Vereecken in Westerlo

De belangen waren immens, de spanning te snijden. Het scenario kon niet spannender geschreven worden. De twee beste teams uit de Belgacom League die op de laatste speeldag in een onderling duel strijden om de titel in een uitverkocht Kuipje.

Tweemaal rood en strafschop

De openingsminuten zetten het stadion onmiddellijk in lichterlaaie. Molenberghs scoorde, maar dat feestje ging niet door wegens buitenspel. Integendeel, de wedstrijd kon moeilijk slechter beginnen voor de Kemphanen. Bij Lecomte ging even het licht uit. Hij deelde een slag uit aan Schouterden, Gumienny  haalde het rood karton uit de achterzak. Eupen mocht liefst 87 minuten tegen 10 man voetballen.

Kort na het kwartier ontplofte de boel opnieuw. Doelman Deumeland liet de bal onder zich doorglippen en in een poging om zijn fout  te herstellen haalde hij Annys onderuit. Ook nu haalde Gumienny de rode kaart boven en de bal ging op de stip. Koffi zette zich achter de bal, maar de pas ingevallen Van Crombrugge redde knap.

Het betekende slechts uitstel. Koffi speelde Molenberghs perfect vrij voor Van Crombrugge en nu was het wel raak. (1-0) Een verdiende voorsprong voor Westerlo dat tot dan toe de beste kansen bij elkaar had gevoetbald. Eupen moest nu meer ruimte laten en Schuermans kopte centimeters naast. Eupen was één keer gevaarlijk toen Garcia vanuit de draai in de handen van Van Langendonck besloot.

De thuisploeg had kort na de pauze enkele prima mogelijkheden. Eupen moest twee keer scoren en daardoor kwam er meer ruimte, maar MacDonald en Koffi lieten na om de tegenstander volledig uit te tellen. De topschutter uit tweede slaagde er zelfs in alleen voor doelman Van Crombrugge vanop zo’n 6 meter nog naast te mikken.

Halfweg het tweede bedrijf ging Eupen vol op zoek naar een doelpunt. Schouterden was heel dicht bij de gelijkmaker, maar hij stuitte op een sterke Van Langendonck. Taulemesse besloot op zijn beurt in het zijnet.

Vijfde voor Van Wijk

Westerlo bleef overeind en sluit het seizoen af met een overwinning in de titelmatch. Voor Dennis Van Wijk is het al de vijfde keer dat hij met een ploeg de promotie naar de elite afdwingt. Het feest in het Kuipje kan losbarsten. Teleurstelling bij Eupen dat zich moet opmaken voor een zware eindronde.

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' 5
Lecomte Raphaël   3'  
Maertens Birger 90' 5
Schuermans Kenneth 90' 5
Paulussen Laurens 90' 5
Molenberghs Jarno 90' 5
Vanthournout Jeroen 90' 8
Geudens Kevin 90' 5
Annys Maxime 26' 5
MacDonald Sherjill 76' 5
Koffi Jean Romaric A   87' 5
  Bank G Beoordeel
Cools Jens 64' 5
Janssens Philippe 14' 5
Rentmeister Jeffrey 3'  
Cordier Michaël -  
Vandenbergh Kevin -  
Trenson Matthias -  

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
Deumeland Jonas   17' -
Kenne Raoul Prisse 45' -
Ochoa López Juan Cruz 53' -
Rodríguez García Sergio 90' -
D'Ostillio Jonathan   90' -
Diagné Niang Diawandou 90' -
Porcar Texidó Lucas 19' -
Asamoah Samuel 90' -
Schouterden Nils   90' -
Lallemand Michael 90' -
Taulemesse Thierry Alain Florian   90' -
  Bank G Beoordeel
Van Crombrugge Hendrik 71' -
Mata Clinton 45' -
Diallo Alassane 37' -
Jamabo Odeni Georges -  
Expósito Presseguer Manel -  
Ndiaye Samba -  
Herbeleef Westerlo - Eupen

Vooraf

2e klasse

 Speeldag 34