Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen maakt brandhout van Heist
Leander Mespreuve

Op de zesde speeldag van de Belgacom league heeft leider Moeskroen fors uitgehaald. Het stuurde staartploeg Heist met een 5-0 afstraffing terug naar huis. Door deze overwinning komt Moeskroen - tijdelijk - alleen aan kop van het klassement.

Moeskroen-Péruwelz liet de bezoekers nooit in de wedstrijd komen. Al na vijf minuten bracht Seïd Khiter de thuisploeg op voorsprong. Amper drie minuten later verdubbelde Vandendriessche de voorsprong, een slag die de bezoekers nooit meer te boven zouden komen.

In de tweede helft diepten Badri en  Khiter - met zijn tweede van de avond – de kloof verder uit. Julian Michel had het slotakkoord en plaatste de forfaitcijfers op het bord.

De fusieploeg kan met vijf overwinningen uit zes wedstrijden goede adelbrieven voorleggen. Het blijft leider, al kan Eupen nog op gelijke hoogte komen als het de uitgestelde wedstrijd tegen Eendracht Aalst weet te winnen. Heist daarentegen voelt opnieuw de hete adem van de ploegen onderin het klassement.