Antwerp - Union SG

Antwerp zet Union opzij en doet een prima zaak in de stand
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties

Royal Antwerp FC wint van Union Sint-Gillis en is weer tweede in Proximus League

Antwerp zet Union opzij en doet een prima zaak in de stand
Foto: © Stefan Lambrechts

Royal Antwerp FC heeft Union Sint-Gillis zondagavond zonder al te veel problemen opzij gezet. De oudste club van ons land haalde het dankzij goals van Owusu en Dequevy met 2-0 en beent op die manier Eupen opnieuw bij in de stand.

The Great Old nam de wedstrijd van meet af aan in handen, maar op écht gevaar was het wachten tot vlak voor het kwartier. Limbombe bracht de bal goed voor en de goed gevolgde Owusu duwde makkelijk binnen: 1-0.

Daarna kreeg Kudimbana wat werk op te knappen, maar al bij al hield Antwerp zonder problemen stand. Rusten deden we dan ook met een 1-0-tussenstand op het scorebord.

Dequevy beslist de match

Meteen na de pauze bezorgde Antwerp Union een koude douche. Dequevy verdubbelde de voorsprong met een schot vanuit een scherpe hoek. De wedstrijd bleef aangenaam om volgen: Fauré trof de lat namens Union, terwijl Limbombe de kans op 3-0 onbenut liet.

Het bleef uiteindelijk bij 2-0 en zo komt Antwerp in de stand opnieuw op gelijke hoogte van Eupen, dat vorig weekend verloor van Tubize. Laatstgenoemde blijft leider met 35 punten, Antwerp en Eupen volgend op drie eenheden.

Meer nieuws

Meer nieuws