lieLierse SK
antAntwerp
1-0
Dylan De Belder (pen) 77'
2-0
Datum: 09/10/2016 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse alleen leider na alweer own goal Biset en penalty

Lierse won met 2-0 van Antwerp na een own goal van Maxime Biset

Lierse alleen leider na alweer own goal Biset en penalty
Foto: © SC

Lierse staat alleen aan de leiding in eerste klasse B. De Pallieters wonnen met 2-0 van Antwerp. Halfweg had Biset in zijn eigen doel gescoord en een penalty een kwartier voor tijd legde de eindstand vast. Antwerp mag de eerste periodetitel al vergeten.

De belangen waren redelijk groot in het topduel in 1B. Lierse kon de leiding overnemen, Antwerp kon zich weer helemaal in de periodetitelstrijd werpen en aansluiten bij de kop van het klassement. Door het puntenverlies van Roeselare roken beide ploegen hun kans en dat was er aan te zien in een bitsige eerste helft.

Alweer Biset

En dan ging Antwerp achteraan aan het klungelen. Kasmi en Masika die al eens alleen op Kudimbana mochten afstormen waren blijkbaar niet genoeg waarschuwingen voor de bezoekers. Even later ging Masika op topsnelheid voorbij Colpaert, gaf een harde voorzet en Biset kopte even hard voorbij zijn eigen keeper. Net als in de heenmatch dus een own goal tegen Lierse. Redelijk pijnlijk...

Lierse domineerde het gebeuren. Achteraan hielden de Pallieters het gesloten. Vleminckx zat een dik halfuur in de achterzak bij Frans en Buysens en op de flanken konden Dequevy en Remacle amper iets forceren. Maar dan vond Antwerp ineens zijn tweede adem en perste het er tien minuten een goed offensief uit.

Masika was een constante dreiging met zijn snelheid.

Periodetitel is zo goed als weg

Even was het bij Lierse alle hens aan dek. Doelman Vanhamel - die een halfuur amper werk had - zag ineens Vleminckx hoog opveren bij een cross van Remacle, maar de bal ging naast. Omolo probeerde zijn geluk van verder, maar Vanhamel pakte. En naast een paar hete standjes in de zestien had Vleminckx op aangeven van Remacle nog één goeie kopkans, maar over deze keer.

En Lierse begon aan de tweede helft zoals aan de eerste. Na twee minuten had Kasmi al een huizenhoge kans gemist. Elke keer iemand van het trio Kasmi, Benson en Masika werd aangespeeld, was het bibberen en beven achteraan bij The Great Old. Vanderbiest probeerde het tij te keren door zowel Corryn, Dierckx en Limbombe vroeg in de strijd te gooien.

Het balbezit kregen ze van Lierse, maar kansen wou de thuisploeg niet schenken. En de creativiteit om ze af te dwingen ontbrak blijkbaar. Antwerp drukte en bleef drukken. Eric Van Meir haalde zelfs Kasmi naar de kant om met Weuts een extra verdediger te zetten. En het loonde, want op de counter werd De Belder door Corryn onderuit gehaald in de zestien. De spits zette zich zelf achter de bal en scoorde: 2-0 en wedstrijd gelopen. Antwerp mag de eerste periodetitel al vergeten.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Vanhamel Mike 90' -
Vinck Jonas 90' -
Buysens Ludovic 90' -
Frans Frederic 90' -
Issahaku Yakubu 90' -
Wils Thomas 90' -
Kasmi Faysel 64' -
Sayed Ahmed 90' -
Benson Manuel 90' -
De Belder Dylan  88' -
Ayub Timbe Masika 79' -
  Bank G Beoordeel
Weuts Koen 26' -
Tahiri Anas 11' -
El Gabas Mohamed 2'  
Goris Nathan -  

Antwerp Antwerp

  Speler G Beoordeel
Kudimbana Nicaise 90' -
Duplus Frédéric 54' -
Colpaert Steve 90' -
Biset Maxime  90' -
Vansteenkiste Jannes 46' -
Ochieng Omolo Johanna 64' -
Hairemans Geoffrey   90' -
Remacle Jordan 90' -
Camus Fabien 90' -
Dequevy Joeri 90' -
Vleminckx Björn 90' -
  Bank G Beoordeel
Corryn Alexander 44' -
Dierckx Tuur 36' -
Limbombe Stallone 26' -
Kasri Djaïd -  
Debaty Kevin -  
Lallemand Michael -  
Herbeleef Lierse SK - Antwerp